Το Hyundai IONIQ 5 βγήκε “Γερμανικό αυτοκίνητο της χρονιάς”

IONIQ 5

Ολοκαίνουριο και ήδη νικητής, το Hyundai IONIQ 5 κατέκτησε το βραβείο «Γερμανικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς» (GCOTY) 2022 στην κατηγορία «Νέα Ενέργεια».

Ως νικητής της κατηγορίας, το αμιγώς ηλεκτρικό IONIQ 5 της Hyundai εντάσσεται στον τελικό του GCOTY. Το μεσαίο CUV θα διαγωνιστεί με τους νικητές των κατηγοριών «Compact», «Premium», «Luxury» και «Performance». Ο τελικός νικητής θα ανακοινωθεί στις 25 Νοεμβρίου 2021. Το συνολικό πακέτο του IONIQ 5 δεν έπεισε μόνο τη γερμανική κριτική επιτροπή του αυτοκινήτου της χρονιάς, όπου επικράτησε έναντι ανταγωνιστών όπως η BMW iX και η Mercedes-Benz EQS, αλλά είναι επίσης πολύ δημοφιλές και στους πελάτες.

Αυτό είναι το ηλεκτρικό Hyundai IONIQ 5

Αυτό είναι το πρώτο μοντέλο της νέας μάρκας IONIQ της Hyundai που είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στα ηλεκτρικά (EV) οχήματα. Βασίζεται στην πλατφόρμα E-GMP που αναπτύχθηκε από το Hyundai Motor Group αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα. Η E-GMP επιτρέπει στο IONIQ 5 να έχει μοναδικές αναλογίες σε ένα επιμήκη μεταξόνιο. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο μπαταρίες (58 kWh και 72,6 kWh), με κίνηση σε όλους τους τροχούς ή στους πίσω τροχούς. Ανάλογα με τη διαμόρφωση, το μεσαίο CUV της Hyundai αποδίδει έως 306ps και προσφέρει μέγιστη αυτονομία έως και 481 χιλιόμετρα.