Το Hyundai Kona Electric αποτελεί μία ολοκληρωμένη EV πρόταση στα B-SUV, με μπαταρία 65,4 kWh και αυτονομία έως 514 χιλιόμετρα.

Η νέα γενιά Hyundai Kona ξεκίνησε εδώ και μερικούς μήνες την πορεία της στην Ελλάδα, ωστόσο πρόσφατα έφτασε και η ηλεκτρική του εκδοχή, το Kona Electric. Έτσι, η δεύτερη γενιά Kona Electric προσφέρει ένα από τα πιο ολοκληρωμένα σύνολα στην κατηγορία B-SUV, συμπεριλαμβανομένης της μεγάλης γκάμας συστημάτων μετάδοσης κίνησης. Η γκάμα περιλαμβάνει εκτός από το ηλεκτρικό μοντέλο και εκδόσεις με πλήρως υβριδική τεχνολογία αλλά και εκδόσεις με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Το σημαντικό στη νέα γενιά Kona είναι πως αυτή σχεδιάστηκε εξαρχής ως ηλεκτρικό αυτοκίνητο και δεν αποτελεί απλά μια εξηλεκτρισμένη εκδοχή των υπόλοιπων μοντέλων. Αντιθέτως μάλιστα, οι εκδόσεις εσωτερικής καύσης επωφελούνται από το πρωτοποριακό design του ηλεκτρικού, μαζί με την καλή διαχίρηση εσωτερικών χώρων. Την ίδια στιγμή, όλα τα μοντέλα Kona έχουν νέες τεχνολογίες και χαρακτηριστικά ευκολίας που προσφέρουν μια ασφαλή, συνδεδεμένη και άνετη εμπειρία. Μεταξύ των αναβαθμίσεων είναι η διπλή οθόνη 12,3 ιντσών, ένα Digital Key 2 Touch, πλήρεις ενημερώσεις Over-the-Air (OTA) και το Connected Car Navigation Cockpit (ccNC).

Hyundai Kona ElectricΤο Kona Electric προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία στα 490 χλμ. κατά WLTP. Επίσης, διαθέτει ειδικά σχεδιαστικά EV χαρακτηριστικά, όπως το μπροστινό πορτμπαγκάζ (frunk), ενεργά πτερύγια αέρα, εσωτερικές και εξωτερικές παροχές ρεύματος (Vehicle-to-Load ή V2L), Head-up Display (HUD) και λειτουργία οδήγησης i-PEDAL. Σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά Kona, το νέο μοντέλο έχει αυξημένες διαστάσεις, με το μήκος πλέον να φτάνει στα 4.355 χιλιοστά, 175 χλστ. περισσότερα από το προηγούμενο. Το μεταξόνιο είναι και αυτό αυξημένο κατά +60 χλστ. στα 2.660 χλστ., ενώ το πλάτος είναι 1.825 χλστ., (+25 χλστ.).

Εκδόσεις και τιμές

Το μοντέλο διατίθεται στην ελληνική αγορά σε δύο εκδόσεις EV, με κίνηση σε δύο τροχούς και δύο επιλογές μπαταρίας. Η βασική έκδοση εξοπλίζεται με μπαταρία 48,4 kWh, αποδίδει 156 ίππους και 255 Nm ροπής, εξασφαλίζοντας αυτονομία της τάξεως των 377 χλμ. Η έκδοση Long Range έχει μπαταρία 65,4 kWh και αποδίδει 217ps, την ίδια ροπή των 255 Nm και έχει αυτονομία 514 χλμ. κατά WLTP (με ζάντες 17’’).

Τα επίπεδα εξοπλισμού είναι τα Distinctive και Limited, και τα δύο υπερπλήρη. Έτσι έχουμε ως στάνταρ στοιχεία όπως ολόκληρη η παλέτα συστημάτων ασφαλείας Hyundai SmartSense, αυτόματος διζωνικός κλιματισμός, επιλέξιμα προφίλ οδήγησης, πολυλειτουργικό τιμόνι με δερμάτινη επένδυση, εσωτερικό ατμοσφαιρικό φωτισμό, πλήρη φώτα LED με αυτόματη λειτουργία, οθόνη πολυμέσων 12,3’’ και πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3’’, ζάντες αλουμινίου 17’’ και πλήθος ηλεκτρικών ευκολιών.

Πρακτικά η πλουσιότερη έκδοση προσφέρει επιπλέον ζάντες αλουμινίου 19’’, ασύρματη φόρτιση κινητού, φιμέ κρύσταλλα και δερμάτινες επενδύσεις καθισμάτων. Οι τιμές ξεκινούν από 41.990 ευρώ για τη βασική έκδοση Distinctive 48kWh, συμπεριλαμβανομένου τρέχουσας έκπτωσης 5.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να συμπεριλαμβάνεται το πρόγραμμα της κρατικής επιδότησης “Κινούμαι Ηλεκτρικά”. To Kona Electric Long Range ξεκινά από τις 46.990 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου της τρέχουσας προωθητικής ενέργειας.