Το Kona Hybrid διευρύνει τη δημοφιλή γκάμα του μοντέλου προσφέροντας ακόμα περισσότερες επιλογές στους πελάτες των λεγόμενων BSUV. Το μοντέλο είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά με τιμή εκκίνησης 23.990 ευρώ.

Η Hyundai ενισχύει τη γκάμα του Kona με το Kona Hybrid. Ως η φυσική και λογική επέκταση της οικογένειας, το υβριδικό μοντέλο ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των ευρωπαίων αγοραστών για πιο πολλά SUV με φιλικά προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά. Εκτός από τον τολμηρό σχεδιασμό του, προσφέρει ένα αποδοτικό πλήρως υβριδικό σύστημα μετάδοσης και διαθέτει μια σειρά τεχνολογικών προσθηκών και ενισχύσεων, στις οποίες περιλαμβάνονται οι προηγμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας Blue Link, τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης SmartSense καθώς και προηγμένες λειτουργίες infotainment.

Hyundai Kona Hybrid

Το Kona Hybrid κινείται από τον 1.6 GDI της γενιάς Kappa, έναν τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης με άμεσο ψεκασμό και μέγιστη απόδοση 105 ίππων και 147 Nm ροπής. Ο ηλεκτροκινητήρας μόνιμου μαγνήτη αποδίδει 43,5 PS (32 kW) και μέγιστη ροπή 170 Nm. Παράλληλα, η μπαταρία ιόντων λιθίου των 1,56 kWh προσφέρει εξαιρετικά χαρακτηριστικά φόρτισης και εκφόρτισης, εξασφαλίζοντας βέλτιστη απόδοση και επιτρέποντας την ταχεία ανάκτηση ενέργειας. Η συνδυαστική ισχύς είναι 141 ίπποι και 265 Nm ροπής.

Τεχνολογία

Το Kona Hybrid διαθέτει Blue Link, ένα διασυνδεδεμένο σύστημα που χρησιμοποιεί ενσωματωμένη τηλεματική προκειμένου να επιτρέπει στους οδηγούς να κλειδώνουν ή να ξεκλειδώνουν από απόσταση το αυτοκίνητό τους μέσω μιας εφαρμογής smartphone. Το προαιρετικό σύστημα πλοήγησης Audio Video (AVN) παρέχει ένα μεγάλο εύρος χρήσιμων πληροφοριών στην οθόνη αφής 10,25 ιντσών και διαθέτει φωνητική αναγνώριση βασισμένη σε Cloud σε έξι γλώσσες (μόνο σε συνδυασμό με Blue Link). Η εμφάνιση της οθόνης μπορεί να προσαρμοστεί καθώς υπάρχουν δύο εκδοχές αρχικής οθόνης και η δυνατότητα επεξεργασίας των εμφανιζόμενων γραφικών στοιχείων και εικονιδίων.

Στο στάνταρ σύστημα διασύνδεσης οι πελάτες επωφελούνται από το Display Audio με mirroring του smartphone στην οθόνη 7 ιντσών, μέσω του Android Auto και του Apple CarPlay. Επιπρόσθετα, το Kona Hybrid, όταν οι πελάτες επιλέγουν την πλοήγηση, διαθέτει και τις υπηρεσίες Hyundai LIVE. Οι οδηγοί λαμβάνουν μια πενταετή δωρεάν συνδρομή με:

  • πληροφορίες για τον καιρό
  • πληροφορίες για την κυκλοφορία και την ύπαρξη καμερών ελέγχου ταχύτητας (όπου επιτρέπεται νόμιμα)
  • τα πιο κοντινά πρατήρια καυσίμων με τις τιμές τους
  • τις δυνατότητες στάθμευσης στο δρόμο ή σε πάρκινγκ
  • ζωντανή ενημέρωση για τους πιο κοντινούς αντιπροσώπους της μάρκας
  • ζωντανή αναζήτηση POI

Οι τιμές του Hyundai Kona Hybrid

Το υβριδικό μοντέλο διατίθεται στην ελληνική αγορά σε τρία επίπεδα εξοπλισμού: Premium, Premium Plus και Distinctive. Συνοδεύεται από 8 χρόνια εργοστασιακής εγγύησης για τη μπαταρία του, 5 χρόνια εργοστασιακής εγγύησης χωρίς όριο χιλιομέτρων, 5 χρόνια οδική βοήθεια και 5 χρόνια δωρεάν ετήσιο τεχνικό έλεγχο (εκτός των service). Οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

  • Kona 1.6 Hybrid Premium: 23.990 ευρώ
  • Kona 1.6 Hybrid Premium Plus: 25.090 ευρώ
  • Kona 1.6 Hybrid Distinctive: 27.090 ευρώ