Ασφαλής ποδηλασία, καινοτόμος κινητικότητα και ποιότητα ζωής

Το έργο iBikeShare διοργανώνει την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021 τελική εσπερίδα με τίτλο «Ασφαλής ποδηλασία, καινοτόμος κινητικότητα και ποιότητα ζωής: Κύκλοι ομόκεντροι και αλληλένδετοι» στον χώρο του Allegro στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Στην εσπερίδα, με Χριστουγεννιάτικη διάθεση, οι βασικοί παράγοντες της πόλης (εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της επιχειρηματικότητας του κλάδου των κοινόχρηστων ποδηλάτων και της κοινωνίας των πολιτών) θα συζητήσουν για τη συν-διαμόρφωση ενός καλύτερου ποδηλατικού περιβάλλοντος στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο της εσπερίδας θα πραγματοποιηθούν ανοιχτές συζητήσεις σχετικά με τον κατάλληλο σχεδιασμό των ποδηλατικών υποδομών της πόλης και την ασφαλή χρήση του ποδηλάτου, καθώς και την αναζήτηση των κατάλληλων μηνυμάτων για την προώθηση του ποδηλάτου στους πολίτες. Οι απόψεις όλων σας είναι ευπρόσδεκτες.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό, ωστόσο λόγω της πανδημίας με περιορισμένο συμμετεχόντων. Το iΒikeShare ολοκληρώνοντας τις δράσεις του προσπαθεί να φέρει τους πολίτες της Θεσσαλονίκης «ένα κλικ πιο κοντά στο ποδήλατο» και να συνεισφέρει στην καθιέρωσή του ποδηλάτου στον συγκοινωνιακό χάρτη της πόλης.