Η πιο αξιόπιστη μάρκα σύμφωνα με την έρευνα J.D. Power 2022

Για πρώτη φορά στην ιστορία της J.D. Power μια μη premium μάρκα ανακηρύσσεται γενικός νικητής στην έρευνα αξιοπιστίας.

Οι ιδιοκτήτες Kia κατέταξαν τη μάρκα στην κορυφαία θέση στη συνολική έρευνα αξιοπιστίας οχημάτων J.D. Power Vehicle 2022 (VDS) στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Kia είχε τις λιγότερες αναφορές προβλημάτων σε σύγκριση με τις άλλες 31 μάρκες που συμμετείχαν στην έρευνα. Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η Kia διεκδικεί την πρώτη θέση μεταξύ των μαζικών κατασκευαστών, ενώ είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της έρευνας που μια μη premium μάρκα κατατάσσεται πρώτη συνολικά.

Οι πελάτες της Kia την κατέταξαν πρώτη από όλες τις μάρκες, τόσο τις μαζικές όσο και τις premium, με βαθμολογία 145 στα «προβλήματα ανά 100 οχήματα» (PP100), ξεπερνώντας κατά πολύ το μέσο όρο του κλάδου με μια μεγάλη διαφορά 47 μονάδων. Στην περσινή έρευνα, η Kia κατέλαβε την τρίτη θέση συνολικά, μεταξύ των μαζικών και των premium κατασκευαστών, ενώ φέτος έκανε άλμα δύο θέσεων για να καταταχθεί πρώτη.

Στη δεύτερη θέση για το 2022 βρέθηκε η Buick, ενώ η Hyundai ήταν η 3η πιο αξιόπιστη μάρκα. Οι Genesis και Toyota συμπλήρωσαν την πεντάδα, ενώ πολύ κοντά ακολούθησαν ακόμη οι Lexus και Porsche. Μάλιστα, ανεξαρτήτως από τη γενική αξιοπιστία των μαρκών, σε επίπεδο αυτοκινήτων η Porsche 911 ήταν αυτή που ανακηρύχθηκε ως το πιο αξιόπιστο μοντέλο για το 2022.

Για τη VDS 2022, η J.D. Power απευθύνθηκε σε 29.487 πελάτες 32 μαρκών στις ΗΠΑ. Εξετάστηκαν μόνο οι επαληθευμένοι αγοραστές και εκμισθωτές καινούργιων αυτοκινήτων και ελαφρών φορτηγών μοντέλων του 2019 που έχουν εγγραφεί για προσωπική χρήση. Η φετινή έρευνα εισήγαγε νέα, πιο αυστηρά κριτήρια που είχαν σαν αποτέλεσμα τα αναφερόμενα επίπεδα προβλημάτων να αυξάνονται κατά 59% σε σχέση με αυτά του 2021, ενώ οι μέσοι PP100 μεγάλωσαν από το 121 στο 192.