Παγκόσμιος πρωταθλητής το Kia EV6

Kia EV6

Το Kia EV6 επιλέχθηκε ως ένας παγκόσμιος πρωταθλητής, επικρατώντας απέναντι σε καθιερωμένες premium μάρκες, όπως η Audi και η Porsche, στα βραβεία Best Cars of the Year.

Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Kia, το EV6, πήρε την πρώτη θέση στα βραβεία «Best Cars of the Year» 2021/2022. Ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής διακρίθηκε για την ποιότητα, την καινοτομία, το σχεδιασμό και την τεχνολογία αιχμής, από μια κριτική επιτροπή που περιλαμβάνει παγκόσμιους leaders της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το Kia EV6 βρέθηκε εμπρός από καθιερωμένες premium μάρκες, οι οποίες συμμετείχαν με μοντέλα όπως τα Audi e-tron, Ford Mustang Mach-e και Porsche Taycan. Κάθε μία από τις 10 πρώτες θέσεις καταλήφθηκε από διαφορετική μάρκα, από έξι χώρες, από τρεις κορυφαίες ηπείρους παραγωγής αυτοκινήτων στον κόσμο: Ασία, Ευρώπη και Βόρεια Αμερική.

Τα Βραβεία «Best Cars of the Year» δημιουργήθηκαν για να αναδείξουν μια μη εξαρτημένη και απόλυτα δημοκρατική άποψη για τα «καλύτερα» μοντέλα που προσφέρονται σε όλο τον κόσμο. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από κορυφαία στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας, συνθέτοντας ένα διαφορετικό υπόβαθρο που περιλαμβάνει σχεδιαστές, μηχανικούς, πρωτοπόρους του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καταξιωμένους δημοσιογράφους, επαγγελματίες των μέσων ενημέρωσης, ντίλερ αυτοκινήτων, διοργανωτές μεγάλων εκδηλώσεων και πραγματικούς αγοραστές αυτοκινήτων.