Το Kia EV6 βραβεύτηκε για τη σχεδίαση του

Kia EV6

Το ηλεκτρικό Kia EV6 κερδίζει τη διάκριση στα διάσημα βραβεία Red Dot με τον τίτλο «Best of the Best».

Λίγες μετά την κατάκτηση του τίτλου «Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022», το Kia EV6 διακρίθηκε και στα βραβεία σχεδίασης Red Dot 2022. Η 50μελής κριτική επιτροπή του διεθνούς διαγωνισμού σχεδίασης απένειμε στο EV6 το βραβείο «Red Dot: Best of the Best», ενώ το μοντέλο ανακηρύχθηκε νικητής και στην κατηγορίας «Καινοτόμα Προϊόντα».
Το αποκλειστικά ηλεκτρικό EV6 δημιουργήθηκε σύμφωνα με τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Kia «Opposites United», η οποία εγγυάται μια ισχυρή οπτική ταυτότητα με αντιπαραβαλλόμενους συνδυασμούς αιχμηρών στιλιστικών στοιχείων και γλυπτικών σχημάτων. Είναι επίσης το πρώτο Kia που βασίζεται στην προηγμένη πλατφόρμα E-GMP, κάτι που τη δυνατότητα στο EV6 να προσφέρει έναν από τους πιο ευρύχωρους εσωτερικούς χώρους στην κατηγορία του, αυτονομία έως και 528 km και τεχνολογία εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης 800 volt.

Το μοντέλο είναι διαθέσιμο ήδη στην ελληνική αγορά σε τρεις εκδόσεις ισχύος (170, 229 και 325 ίππων), με κίνηση εμπρός ή σε όλους τους τροχούς και δύο τύπους μπαταρίας Standard και Long Range. Οι τιμές ξεκινούν από 40.427 ευρώ, με την ισχυρότερη, τετρακίνηση και πλουσιότερη έκδοση να φτάνει στις 52.190 ευρώ.

Το Red Dot Design Award είναι ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς σχεδιασμού στον κόσμο. Ανακοινώνεται ετησίως από το Design Zentrum Nordrhein-Westfalen και χωρίζεται σε τρεις κλάδους: Σχεδιασμός Προϊόντων, Σχεδιασμός Επωνυμιών & Επικοινωνίας και Σχεδιασμός. Η ιστορία του παραδοσιακού βραβείου «Red Dot Award: Product Design» ξεκινά από το 1955.Οι φετινές συμμετοχές αξιολογήθηκαν από μια 50μελή διεθνή κριτική επιτροπή ανεξάρτητων σχεδιαστών, καθηγητών σχεδίου και αναγνωρίσιμων δημοσιογράφων. Εκτός από την αισθητική, ο διαγωνισμός σχεδιασμού προϊόντων αξιολογεί και τομείς όπως η λειτουργικότητα, η εργονομία, η ποιότητα και η οικολογική συμβατότητα.