1-2 της Kia στα “Golden Steering Wheel” Awards 

Kia Niro

Το Kia Niro EV καταλαμβάνει την πρώτη θέση του βραβείου “Χρυσό Τιμόνι”, στην κατηγορία «Compact SUV». Η δεύτερη θέση πηγαίνει στο Kia Sportage Plug-in Hybrid.

Το Kia Niro EV θριάμβευσε στα περίφημα βραβεία Golden Steering Wheel, έναν διαγωνισμό με τα πιο σημαντικά βραβεία αυτοκινήτου στη Γερμανία. Το αμιγώς ηλεκτρικό crossover, που κυκλοφόρησε λαμβάνοντας τις καλύτερες κριτικές νωρίτερα φέτος, βραβεύτηκε με το «Golden Steering Wheel 2022» στην κατηγορία «Compact SUV». Το Kia Sportage Plug-in Hybrid SUV κατέλαβε τη δεύτερη θέση αναδεικνύοντας την ισχυρή εμφάνιση της Kia σε μια από τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες οχημάτων της Ευρώπης.

Οι κριτές του Golden Steering Wheel (Χρυσό Τιμόνι) επαίνεσαν επίσης το Kia EV6 GT που κυκλοφόρησε πρόσφατα, απονέμοντας στην έκδοση υψηλών επιδόσεων του πλήρως ηλεκτρικού crossover της Kia τη δεύτερη θέση στην κατηγορία «Mid-size and Luxury», πίσω από το Nio ET7 και μπροστά από τη Mercedes-Benz EQE.

Η διάκριση Golden Steering Wheel απονέμεται για τρίτη φορά στην Kia τα τελευταία χρόνια. Το Sorento κέρδισε το 2020 στην κατηγορία «Large SUV», ενώ το XCeed κέρδισε το 2019 για το «Καλύτερο αυτοκίνητο κάτω των 35.000 ευρώ».