Το Kia Niro PHEV πήρε το βραβείο ‘’Red Dot’’

Kia Niro

Η plug-in υβριδική έκδοση του Kia Niro κερδίζει στην κατηγορία “Product Design” των γνωστών βραβείων Red Dot. Το Niro διατίθεται επίσης με υβριδικά και ηλεκτρικά συστήματα κίνησης με μπαταρία.

Το Kia Niro Plug-in Hybrid επιβραβεύτηκε με το Red Dot Design Award στην κατηγορία “Product Design”. Το μοντέλο διαθέτει τη νέα σχεδιαστική προσέγγιση της Kia «Opposites United». Η πολύ ιδιαίτερη και εμφατική σε πολλά σημεία εμφάνιση σχεδιάστηκε για να εμπνέει κίνηση. Στα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται τα πρωτοποριακά φώτα ημέρας με ξεχωριστή εμφάνιση «Heartbeat», η χαρακτηριστική κολόνα Aero C και άλλες σχεδιαστικές λεπτομέρειες που ενισχύουν τη στιβαρή εμφάνιση του ηλεκτροκίνητου CUV.

Το Kia Niro έρχεται με την επιλογή τριών ηλεκτροκινητήρων: ηλεκτρικό, υβριδικό και υβριδικό plug-in. Και οι τρεις εκδόσεις διαθέτουν φιλικά προς το περιβάλλον υλικά εσωτερικού, που περιλαμβάνουν  ταπετσαρίες από ανακυκλωμένα υλικά, πάνελ θυρών χωρίς βαφή καθώς και δερμάτινα vegan καλύμματα καθισμάτων, κατασκευασμένα από δέντρα ευκάλυπτου. Επιπλέον, το κατώφλι φόρτωσης περιέχει 75% ανακυκλωμένες ίνες.

Το Red Dot Design Award είναι ένα από τα πιο φημισμένα βραβεία σχεδιαστικής ποιότητας όπου κάθε χρόνο, μια κριτική επιτροπή διεθνών εμπειρογνωμόνων εξετάζει τις υποβολές για ποιότητα σχεδίασης και βαθμό καινοτομίας. Η τελευταία επιτυχία του Niro PHEV σηματοδοτεί το 28ο Red Dot που απονέμεται σε ένα μοντέλο της Kia από το 2009. Πέρυσι, το EV6 στέφθηκε «Best of the Best», ενώ το Sorento κέρδισε επίσης το βραβείο Red Dot το 2021.