Βραβείο Red Dot Design 2020 στο Kia XCeed

Kia XCeed

Ceed, ProCeed, Ceed Sportswagon και πλέον XCeed έχουν διακριθεί με τα βραβεία Red Dot, αυξάνοντας συνολικά της βραβεύσεις της Kia στις 25 από το 2009 έως σήμερα.

Το Kia XCeed τιμήθηκε με το βραβείο σχεδιασμού Red Dot για το 2020. Το βραβείο «Product Design» καθιστά το crossover μοντέλο το τέταρτο μέλος της οικογένειας Ceed που έλαβε βραβείο Red Dot. Η διάκριση αυτή αυξάνει το συνολικό αριθμό των βραβείων Red Dot στα 25 για την Kia, αρχίζοντας από το 2009 όταν έλαβε το πρώτο της βραβείο. Το 2019, το Ceed, το Ceed Sportswagon και το ProCeed βραβεύθηκαν ξεχωριστά από τον ίδιο διαγωνισμό.

Αυτό που κάνει το Kia XCeed ξεχωριστό, πέρα από τη σχεδίαση του, είναι ο συνδυασμός της πρακτικότητας ενός SUV με τη δυναμική εμφάνιση ενός «coupe crossover» (CUV). Καλύπτει με άλλα λόγια την αυξανόμενη επιθυμία των Ευρωπαίων οδηγών για αυτοκίνητα που προσφέρουν περισσότερο συναίσθημα και δυναμισμό και ξεχωρίζουν σχεδιαστικά και οδηγικά. Στην Ελλάδα διατίθεται με κινητήρες βενζίνης και Diesel Hybrid, ενώ το XCeed Plug-in αναμένεται το φθινόπωρο. To XCeed όπως και όλα τα μοντέλα της Kia διαθέτει 7 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και συνοδεύεται από πρόγραμμα δωρεάν service για 5 χρόνια.