Η Kosmocar στα Εθνικά Βραβεία Εξυπηρέτησης Πελατών 2022

Διάκριση στην κατηγορία «H Καινοτομία στην Εμπειρία του Πελάτη» απέσπασε η Kosmocar στα Εθνικά Βραβεία Εξυπηρέτησης Πελατών του Ελληνικού Ινστιτούτου Εξυπηρέτησης Πελατών (ΕΙΕΠ).

Η Kosmocar διακρίθηκε για την εφαρμογή των υπηρεσιών έξυπνης κινητικότητας «ASTYBUS» και «astyGO» μέσω του application «astyMOVE» στο πλαίσιο του προγράμματος «Αστυπάλαια: Έξυπνο και Αειφόρο Νησί». Στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η Kosmocar διακρίθηκε επίσης ως ένας εκ των τριών finalist στην κατηγορία «Καλύτερη χρήση Τεχνολογίας στην Εμπειρία του Χρήστη».

Οι σημαντικές αυτές διακρίσεις αφορούν στον πυλώνα του προγράμματος για την έξυπνη κινητικότητα. Πιο συγκεκριμένα στη λειτουργία της υπηρεσίας vehicle sharing «astyGO» σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες shuttle service «ASTYBUS» αποκλειστικά μέσω ηλεκτρικών οχημάτων. Με την εφαρμογή του οικοσυστήματος έξυπνης κινητικότητας «astyMOVE» όλες οι ανάγκες μετακίνησης στο νησί πραγματοποιούνται με εύκολο και απλό τρόπο ενσωματώνοντας όλες τις υπηρεσίες στο smartphone του επισκέπτη και του μόνιμου κατοίκου της Αστυπάλαιας.

Το πρόγραμμα «Αστυπάλαια – Έξυπνο και Αειφόρο Νησί» υλοποιούν από κοινού η Ελληνική Δημοκρατία και o όμιλος Volkswagen, με την έμπρακτη υποστήριξη της Kosmocar, του Δήμου Αστυπάλαιας και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Μέσα σε πέντε χρόνια, η Αστυπάλαια πρόκειται να μετατραπεί σε ένα νησί με μεγάλο βαθμό βιώσιμης κινητικότητας και ενέργειας – με αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, έξυπνες υπηρεσίες κινητικότητας και ένα πράσινο υβριδικό σύστημα παραγωγής ενέργειας. Στο έργο εμπλέκονται 16 οργανισμοί ιδιωτικού και δημόσιου χαρακτήρα με προέλευση από 3 ευρωπαϊκές χώρες.