Η νέα BMW Σειρά 7 μπήκε σε παραγωγή

BMW Σειρά 7

Η παραγωγή για τη νέα BMW Σειρά 7 ξεκίνησε στο εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing πριν από λίγες ημέρες. Σχεδόν τρεισήμισι χρόνια αφότου λανσαρίστηκε η έκτη γενιά, το κορυφαίο μοντέλο της μάρκας BMW ανανεώθηκε αποκτώντας πιο δυναμική παρουσία.

Το λεγόμενο “ψηφιακό λανσάρισμα” ήταν μία ιδιαίτερη πρόκληση για την έναρξη παραγωγής. Αυτό σημαίνει ότι η παραγωγή ενός νέου οχήματος φτάνει σε πλήρη ημερήσιο όγκο ουσιαστικά μέσα σε 24 ώρες. Για να εξασφαλίζεται ότι ακόμα και το πρώτο όχημα πληροί πρότυπα υψηλής ποιότητας, τα περίπλοκα εξαρτήματα υποβλήθηκαν σε εικονικές δοκιμές ώστε να επιτυγχάνεται ακρίβεια εφαρμογής πριν την έναρξη της παραγωγής.

Από το 1977 που ξεκίνησε η παραγωγή της πρώτης Σειράς 7, πάνω από 1,9 εκατομμύρια αυτοκίνητα της BMW Σειράς 7 έχουν κατασκευαστεί στο Dingolfing. Από την αρχή, η παγκόσμια αγορά ήταν ζωτικής σημασίας για την επιτυχία του πολυτελούς sedan. Η BMW Σειρά 7 είναι με διαφορά το Νο1 εξαγώγιμο προϊόν του εργοστασίου της Κάτω Βαυαρίας. Πέρσι, πάνω από το 90% της παραγωγής εξήχθη στο εξωτερικό. Η Κινεζική αγορά παίζει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο για το μοντέλο. Το 2018, το 44% των παγκόσμιων πωλήσεων διατέθηκε στην Κίνα.

BMW Σειρά 7

Η νέα Σειρά 7

Θυμίζουμε ότι σχεδιαστικά η νέα 7άρα φέρνει φρέσκιες πινελιές. Ανάμεσα τους τα τρισδιάστατα πίσω φώτα full-LED, αλλά και μια λεπτή λωρίδα φωτός έξι χιλιοστών ανάμεσα τους. Υπάρχουν επίσης φωτεινά εφέ όταν το αυτοκίνητο κλειδώνει και ξεκλειδώνει. Το ανασχεδιασμένο εμπρός και πίσω τμήμα χαρίζει μία μοναδικά εκφραστική εμφάνιση. Μπροστά, η μεγαλύτερη μάσκα δημιουργεί μία εντυπωσιακή αντίθεση με τους λεπτούς προβολείς. Αυτό καθιστά τη Σειρά 7 άμεσα αναγνωρίσιμη ως μέλος της νέας πολυτελούς κατηγορίας BMW και εναρμονίζεται με τη σχεδιαστική φιλοσοφία της Σειράς 8 και της X7. Η νέα 7άρα θα συνεχίσει να διατίθεται σε δύο εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης Long Wheelbase με κατά 14 cm μακρύτερο μεταξόνιο. Το 80% των πελατών επιλέγει αυτή την έκδοση, που προσφέρει ακόμα περισσότερο χώρο πίσω.

Το εσωτερικό υπάρχει εκτενή καπιτοναρισμένη επένδυση γύρω από την κεντρική κονσόλα και στα υποβραχιόνια των θυρών. Διατίθεται επίσης νέα ξύλινη επένδυση υψηλής ποιότητας. Βελτιωμένη ακουστική προστασία στους θόλους των τροχών μειώνει το επίπεδο θορύβου από τα ελαστικά που γίνεται αντιληπτός στην καμπίνα. Για βελτίωση της ακουστικής άνεσης, τα πλαϊνά παράθυρα διατίθενται με αυξημένο πάχος κρυστάλλων.

Κάτω από το καπό, για πρώτη φορά ένα plug-in υβριδικό σύστημα διατίθεται με εξακύλινδρο κινητήρα. Στη BMW 745e, ένας εξακύλινδρος εν σειρά κινητήρας 286 hp συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 113 hp, για συνολική ισχύ 394 hp. Η νέα Σειρά 7 είναι το πρώτο όχημα της BMW με μπαταρία τέταρτης γενιάς. Η τελευταία τεχνολογία κυψελών μπαταρίας χαρίζει πλήρως ηλεκτρική αυτονομία έως 58 km και εξασφαλίζει αθόρυβη οδήγηση μηδενικών ρύπων.

Διαβάστε τα πάντα για τη BMW Σειρά 7:

Η νέα Σειρά 7 της BMW έχει ακόμη περισσότερη πολυτέλεια