Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Toyota Yaris

Η Toyota ξεκινά την παραγωγή της νέας γενιάς Yaris στο εργοστάσιο της βόρειας Γαλλίας. Η 4η γενιά του ευρωπαϊκού best-seller είναι η πρώτη που κατασκευάζεται πάνω στη νέα πλατφόρμα παγκόσμιας αρχιτεκτονικής (TGNA) GA-B.

Χαρακτηριστικό της νέας πλατφόρμας είναι οι ισχυρές βάσεις για δυναμικά οδηγικά χαρακτηριστικά, περισσότερη άνεση και ασφάλεια. Παράλληλα, το νέο Yaris υιοθετεί έναν εντελώς νέο 3-κύλινδρο κινητήρα σε συνδυασμό με το 4ης γενιάς υβριδικό της σύστημα. Σχεδιαστικά, επιτέλους το Yaris φαίνεται να απέκτησε έναν πιο νεανικό χαρακτήρα, κοιτάζοντας κατάματα τον συνεχώς αυξανόμενο ανταγωνισμό της κατηγορίας.

Από πλευράς μεγέθους, το νέο Yaris έχει μικρύνει ανεπαίσθητα σε μήκος, όντας 5 χλστ. μικρότερο σε μήκος (συνολικά 3,940 μέτρα), αλλά έχει αυξημένο κατά 50 χλστ. μεταξόνιο (2,560 μ.). Αυτή η αλλαγή βελτιώνει τη σταθερότητα στο δρόμο και χαρίζει πρόσθετη ευελιξία σε ελιγμούς αλλά και στο παρκάρισμα.

Την ίδια στιγμή, το ύψος του αυτοκινήτου έχει μειωθεί κατά 40 χλστ. (στα 1,470 μ.), χωρίς ωστόσο να επηρεάζεται το διαθέσιμο ύψος για τα κεφάλια των επιβατών. Αυξημένο κατά 50 χλστ. είναι και το πλάτος του αυτοκινήτου. Ως αποτέλεσμα, το νέο Yaris δείχνει πιο δυναμικό και πιο φαρδύ, κάτι που ενισχύεται οπτικά και από την προαιρετική διχρωμία στην οροφή του.

Διαβάστε περισσότερα για το νέο Toyota Yaris

Αυτό είναι το νέο Toyota Yaris, στην αγορά το 2020