Χτίζοντας το αυτοκίνητα των ονείρων μας

Τα λατρεύουν τα παιδιά, τα λατρεύουν όμως και οι μεγάλοι. Τα LEGO είναι περισσότερο ενδιαφέροντα από όσο φανταζόμαστε, αφού δεν είναι λίγοι και οι μπαμπάδες που θα “κολλήσουν”. Και μιας και οι περισσότεροι εδώ μέσα αγαπάμε τα αυτοκίνητα, υπάρχουν LEGO με επίσημη άδεια των αυτοκινητοβιομηχανιών για να μας καταπλήξουν.
Η αρχή έγινε το 1997 με μερικά μοντέλα της Ferrari, ωστόσο σήμερα υπάρχουν πολλά περισσότερα LEGO που θα μας στείλουν στα παιχνιδάδικα να τα αναζητούμε, όπως αυτοκίνητα της Ford, της McLaren και της Porsche. Βέβαια δε θα βρούμε τα πάντα, οπότε αν θέλουμε π.χ. ένα Nissan GT-R θα πρέπει μάλλον να βάλλουμε περισσότερη φαντασία και το ταλέντο μας στο “χτίσιμο”. Αυτό έκανε κάποιος λάτρης με αυτό το GT-R των φωτογραφιών, συνδυάζοντας χύμα τουβλάκια αλλά και μεμονωμένα τμήματα από άλλα σετ, ώστε να βρει τις σωστές γραμμές και καμπύλες του Godzila.
Κάποιος έφτιαξε αυτό το Nissan GT-R από χύμα κομμάτια LEGO.
Όταν λατρεύεις τα ράλλυ αλλά και τα LEGO…

Ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει αυτό που θέλει και να το καταθέσει στο LEGO Ideas. Αν συγκεντρώσει περισσότερους από 10.000 ψήφους, η LEGO θα το εξετάσει για πιθανή έκδοση του στο εμπόριο. Το Nissan GT-R πιο πάνω δεν κατατέθηκε στο LEGO Ideas, σε αντίθεση με το εκπληκτικό σετ του Peugeot 205 Turbo 16 Evolution 2. Ήδη έχει 7.200 υποστηρικτές και θα είναι υπέροχο να το δούμε σε κανονική έκδοση.

LEGO Fiat 500
Επίσης ενδιαφέρον έχει αυτό το Fiat 500 με 6.200 ψήφους, το οποίο έχει φανταστικές λεπτομέρειες και βγάζει όλο το χαρακτήρα του γνήσιου 500.
LEGO Ford GT.
Ένα ακόμη αυτοκίνητο LEGO που αξίζει την προσοχή μας είναι αυτό το Ford GT. Είναι ένα δύσκολο μοντέλο για να το φτιάξει κανείς με τουβλάκια και ακόμη το επίσημο GT της σειράς Speed Champions δείχνει περίεργο. Ωστόσο, αυτό το ανεπίσημο μοντέλο που υπέβαλε κάποιος “χτίστης” δείχνει πιο ωραίο και πιο κοντά στο αληθινό. Άλλωστε συγκέντρωσε 7.300 ψήφους που το επιβεβαιώνουν.
Έχεις κανείς άλλος καμιά ωραία ιδέα για σετ από LEGO; Οι προτάσεις μπορούν να κατατεθούν εδώ και εύκολα μπορούμε να ξοδέψουμε ώρες στο ψάξιμο σε αυτά που κάποιοι έχουν δημιουργήσει…