Το νέο LEGO Technic Peugeot 9X8 αποτίνει φόρο τιμής στο υβριδικό Hypercar λίγο πριν αυτό κάνει το αγωνιστικό του ντεμπούτο στο Le Mans.

Μετά την αποκάλυψη του επαναστατικού 9X8 hypercar πέρυσι, η Team Peugeot αποδέχθηκε μια νέα πρόκληση μηχανικής, αναδημιουργώντας το αγωνιστικό της μοντέλο σε μορφή LEGO Technic. Οι ομάδες σχεδιασμού της LEGO και της Peugeot Sport δημιούργησαν μια ακριβή έκδοση σε κλίμακα 1:10 του πρωτοποριακού αγωνιστικού 9X8, αποτελούμενη από 1.775 κομμάτια. Από την κομψή σιλουέτα μέχρι τις λάιμ λάμψεις στο χρώμα, αυτό το νέο μοντέλο της σειράς LEGO Technic ζωντανεύει την αγωνιστική μαγεία του 9X8.

LEGO Technic Peugeot 9X8Για τους λάτρεις της λεπτομέρειεας, το πραγματικό ηλεκτρικό κιβώτιο 7 ταχυτήτων του τετρακίνητου υπεραυτοκινήτου έχει αντιγραφεί σε ακριβή κλίμακα σε αυτό το νέο μοντέλο, το οποίο διαθέτει επίσης τις μοναδικές πόρτες του hypercar, το υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης χαμηλών εκπομπών ρύπων, την δυναμική ανάρτηση και το κομψό προφίλ. Οι φανταστικές λεπτομέρειες, όπως ο κινητήρας V6 και τα φωτεινά στοιχεία που λάμπουν στο σκοτάδι, αποτυπώνουν πραγματικά τη συγκίνηση των αγώνων.

Το LEGO Technic Peugeot 9X8 έχει ύψος πάνω από 13 cm, πλάτος 22 cm και μήκος 50 cm. Θα είναι διαθέσιμο μέσω των LEGO Stores, του www.lego.com και μέσω του δικτύου αντιπροσωπειών της Peugeot από την 1η Μαΐου. Η τιμή του είναι 199,99 €.