Η μοτοσικλέτα της Lotus… περίπου

18 Μαρτίου 2014     
Πριν καιρό ανακοινώθηκε ότι η Lotus θα κατασκευάσει και μοτοσικλέτες. Πιο συγκεκριμένα μια υπερμοτοσικλέτα δρόμου με ισχύ 200 ίππων! Τον περασμένο μήνα μάλιστα, οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες της C-01 (έτσι ονομάζεται η δίτροχη Lotus) είδαν το φως της δημοσιότητας, ωστόσο με μια πιο προσεκτική εξέταση των στοιχείων, τα πράγματα δεν είναι αυτό που όλοι μας καταλαβαίνουμε. Αντιθέτως μάλιστα…

Στην πράξη η μοτοσικλέτα της Lotus δεν είναι καθόλου μια Lotus, τουλάχιστον έτσι όπως τη φανταζόμαστε. Η εταιρία που θα την κατασκευάσει δεν είναι η βρετανική μάρκα των πανάλαφρων αυτοκινήτων αλλά μια γερμανική αγωνιστική φίρμα, η Kodewa, σε συνεργασία με τον βελτιωτικό οίκο Holzer Group, οι οποίοι και κατοχύρωσαν το όνομα της βρετανικής Lotus. Ο σχεδιασμός της C-01 έγινε από τον Daniel Simon, ο οποίος παλαιότερα εργαζόταν για τη Volkswagen και είχε συμβουλευτικό ρόλο στη Bugatti. Αυτά όσον αφορά το who-is-who. Σε κάθε περίπτωση η C-01 δείχνει επιβλητική στην όψη και άκρως εντυπωσιακή σε επιδόσεις αν λάβουμε υπόψη μας τα τεχνικά της χαρακτηριστικά.
Ο κινητήρας της είναι μια βελτιωμένη έκδοση του V-twin των 1.195 κ.εκ. της KTM και αποδίδει ισχύ 200 ίππων. Το σασί είναι από ατσάλι, τιτάνιο και ανθρακονήματα και συνολικά η C-01 θα ζυγίζει περί τα 180 κιλά. Τιμή άκρως εντυπωσιακή για την ισχύ της, γεγονός που αναμένεται να δώσει και ακόμη πιο εντυπωσιακές επιταχύνσεις. Όσο για τα μεγέθη της, το μεταξόνιο της είναι στα 165 εκ. και το συνολικό μήκος είναι κατά περίπου 25 εκ. μακρύτερο από κάθε άλλο superbike της αγοράς. Με άλλα λόγια, δε θα περιμένουμε να σπάσει τα χρονόμετρα στις πίστες με στροφές, με δυνατό της σημείο να είναι μάλλον οι ευθείες.
Η τελική έκδοση παραγωγής της Lotus Motorcycle C-01 θα παρουσιαστεί στις ερχόμενες εβδομάδες, με την τιμή της αλλά και τη δυναμικότητα παραγωγής να παραμένουν άγνωστα προς το παρόν.