Το Mazda CX-5 πήρε άριστα στις πλευρικές συγκρούσεις

To Mazda CX-5 είναι το μοναδικό μοντέλο, μεταξύ των 20 που συμμετείχαν στην αξιολόγηση του αμερικανικού IIHS, που πέτυχε την κορυφαία βαθμολογία στις αυστηρές νέες δοκιμές.

Το CX-5 του 2021 έλαβε την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία ασφάλειας (“Good”) από το Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) αφού διαγωνίστηκαν 20 SUV στις νέες και αυστηρότερες δοκιμές πλευρικής πρόσκρουσης.

Το IIHS ανέφερε πιο συγκεκριμένα:

Το Mazda CX-5 ήταν κορυφαίο σε επιδόσεις. Η δομή του οχήματος κρατήθηκε εξαιρετικά καλά κατά τη διάρκεια της δοκιμής, οι αερόσακοι έκαναν πολύ καλή δουλειά προστατεύοντας τα κεφάλια των ανδρείκελων δοκιμής σύγκρουσης και υπήρξε πολύ μικρή εισβολή στο διαμέρισμα επιβατών, πράγμα που σημαίνει μικρότερη πιθανότητα τραυματισμού. Έτσι θα θέλαμε να δούμε όλα τα οχήματα να αποδίδουν στο μέλλον.

Η νέα δοκιμή πλευρικής πρόσκρουσης του IIHS χρησιμοποιεί βαρύτερο φράγμα από τον προκάτοχό της (1.900kg έναντι 1.500kg) ταξιδεύει με υψηλότερη ταχύτητα (60km/h έναντι 50km/h) και παράγει 82% περισσότερη ενέργεια συντριβής από την προηγούμενη δοκιμή. Το φράγμα επανασχεδιάστηκε επίσης για να αντικατοπτρίζει καλύτερα ένα σύγχρονο SUV ή φορτηγό που συγκρούεται στις πόρτες ενός οχήματος και στον πυλώνα Β. Το IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός δοκιμών ασφαλείας που χρηματοδοτείται από τον ασφαλιστικό κλάδο στις ΗΠΑ.