50 εκ. επιβατικά αυτοκίνητα γιορτάζει η Mercedes-Benz

Η πρώτη νέα Mercedes Maybach S-Class που κατασκευάστηκε στο Factory 56 είναι το 50-εκατομμυριοστό επιβατικό αυτοκίνητο της Mercedes-Benz που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του δικτύου εργοστασίων της παγκοσμίως.

Συνολικά 50 εκατομμύρια οχήματα της Mercedes-Benz και της smart έχουν παραχθεί τα τελευταία 75 χρόνια με την υψηλότερη ακρίβεια και τη γνωστή σε όλους κορυφαία ποιότητα. Το 50-εκατομμυριοστό όχημα είναι το πρώτο νέο Mercedes Maybach S-Class που βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της εταιρίας στο Sindelfingen της Γερμανίας. Τόσο αυτή η πολυτελής λιμουζίνα, όσο και η S-Class Sedan (μαζί με την έκδοση Long), όπως και η EQS, η παραγωγή της οποίας θα αρχίσει σύντομα, παράγονται στο Factory 56. Αυτό το εργοστάσιο υψηλής τεχνολογίας άνοιξε τον Σεπτέμβριο του 2020 στις εγκαταστάσεις του Sindelfingen και αποτελεί το πιο σύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων της Mercedes-Benz.

Αυτήν τη στιγμή, το παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής επικεντρώνεται στην ηλεκτροκίνηση. Μέχρι το 2022, συνολικά έξι νέα μοντέλα EQ θα βγαίνουν από τις τρέχουσες γραμμές παραγωγής, με αποτέλεσμα το υπάρχον παγκόσμιο δίκτυο της Mercedes-Benz να συμβάλλει στους φιλόδοξους στόχους αειφορίας που έχει θέσει η εταιρεία. Οι μπαταρίες για τα ηλεκτρικά οχήματα Mercedes-EQ παρέχονται από ένα παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής μπαταριών με εγκαταστάσεις σε τρεις ηπείρους. Επιπλέον, από το 2022 η παραγωγή σε όλα τα εργοστάσια της Mercedes-Benz AG παγκοσμίως θα έχει ουδέτερο ανθρακικό αποτύπωμα.