MINI Countryman John Cooper Works

5 Μαρτίου 2012 |


Η οικογένεια των γρήγορων ΜΙΝΙ μεγαλώνει με την προσθήκη του Countryman John Cooper Works, ένα μοντέλο που θα αποκαλυφθεί για πρώτη φορά τις ερχόμενες ημέρες στην έκθεση της Γενεύης και μάλιστα με τους 218 ίππους που αποδίδει γίνεται αυτόματα και το ισχυρότερο μοντέλο στη γκάμα της εταιρίας.

Ταυτόχρονα αποτελεί το πρώτο τετρακίνητο μοντέλο της σειράς John Cooper Works, εφοδιασμένο με το σύστημα ALL4 της ΜΙΝΙ, και σίγουρα πολλοί από εμάς το φανταζόμαστε σαν την “πολιτική” έκδοση του αγωνιστικού MINI WRC. Το Countryman JCW έχει ελαφρώς διαφοροποιημένο body kit, ζάντες 18 ιντσών, ενισχυμένες αντιστρεπτικές δοκούς, χαμηλότερη ανάρτηση κατά 10mm και φυσικά σπορ εξάτμιση. Επιπλέον εφοδιάζεται με νέα σπορ καθίσματα με κόκκινες ραφές, piano black επενδύσεις στο ταμπλό, νέο σπορ τιμόνι και νέο πίνακα οργάνων.
Τα μεγάλα νέα ωστόσο έρχονται κάτω από το καπό, όπου ο 1.600άρης turbo κινητήρας είναι βελτιωμένος στους 218 ίππους, 7 περισσότερους από ότι στα υπόλοιπα μοντέλα JCW και αποδίδει 280Nm ροπής (300Nm σε overboost). Επίσης είναι το πρώτο μοντέλο JCW -από τα 6 συνολικά- που θα εφοδιάζεται με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ ως στάνταρ θα υπάρχει το 6-τάχυτο μηχανικό. Όσον αφορά στις επιδόσεις, το Countryman JCW χρειάζεται 7,0 δευτερόλεπτα για τη διαδικασία 0–100 km/h, φτάνει σε τελική τα 225 km/h, ενώ καταναλώνει κατά μέσο όρο 7,2 lt/100km με εκπομπές CO2 στα 167 g/km.
Το λανσάρισμα του μοντέλου έχει προγραμματισθεί για το φθινόπωρο του 2012.

Διαβάστε ακόμη:
Οδηγούμε το MINI Countryman Cooper S ALL4
MINI Clubvan Concept για επαγγελματίες
Οδηγούμε το 2011 MINI Cooper S