MINI Coupe Concept

26 Αυγούστου 2009

Το πρώτο Mini του Sir Alec Issigonis παρουσιάστηκε στο κοινό στις 26 Αυγούστου 1959. Σήμερα, ακριβώς 50 χρόνια μετά, κυκλοφορούν οι πρώτες φωτογραφίες του νέου MINI Coupe Concept το οποίο θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 17-27 Σεπτεμβρίου 2009.

Το MINI Coupe Concept σχεδιάστηκε για να γίνει το πιο δυναμικό MINI που κατασκευάστηκε ποτέ. Αποκλειστικά διθέσιο, με χαμηλωμένη οροφή, μικρές διαστάσεις, τέλεια κατανομή βάρους και αρκετά πιο ελαφρύ, αναμένεται να αποτελέσει ένα καθαρόαιμο σπορ αυτοκίνητο. Σχεδιαστικά διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν το δημοφιλές μοντέλο ξεχωριστό, ωστόσο έχουν γίνει σημαντικές επεμβάσεις που ενισχύουν τη δυναμικότητα του. Οι μεγάλοι προβολείς σε μαύρο φόντο, τα περιμετρικά σπόιλερ στα πρότυπα του John Cooper Works και οι τροχοί 18 ιντσών δίνουν το στίγμα για κάτι ξεχωριστό, ωστόσο τα βλέμματα μαγνητίζουν η πρωτοποριακή οροφή σε συνδυασμό με τα έντονα κεκλιμένα παρμπρίζ εμπρός και πίσω. Μια έξυπνα ενσωματωμένη αεροτομή και ένα ξεχωριστό πίσω μέρος ολοκληρώνουν την εικόνα του εντυπωσιακότερου MINI που παρουσιάστηκε ποτέ.

Στο εσωτερικό υπάρχουν 2 σπορ καθίσματα με ενισχυμένη πλευρική στήριξη, αλλά και δύο Chronoswiss ρολόγια δεξιά και αριστερά από το στροφόμετρο στα πρότυπα προηγούμενων concept cars της εταιρίας. Το ένα λειτουργεί ως χρονόμετρο και το άλλο ως κανονικό ρολόι. Ο χώρος αποσκευών είναι 250 λίτρων, αν και κάτι τέοιο δε το κοιτά κανείς σε ένα MINI. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ο 1.600άρης turbo κινητήρας κάτω από το εμπρός καπό, ο οποίος με τις κατάλληλες τροποποιήσεις της John Cooper Works αποδίδει 211 ίππους.

Για την ώρα το MINI Coupe παραμένει ένα ακόμη concept car της εταιρίας, ωστόσο όλα δείχνουν πως είναι έτοιμο για την έκδοση παραγωγής η οποία θα ακολουθήσει πιθανότατα το 2010. Λέτε να δούμε και μια έκδοση Roadster με αναδιπλούμενη οροφή; Το σίγουρο πάντως είναι ότι μαζί με την παρουσίαση του MINI Coupe Concept θα παρουσιαστεί από την εταιρία και η τελική έκδοση παραγωγής του νέου MINI Crossover, ενός τετρακίνητου μικρού SUV.



[Πηγή: ΜΙΝΙ]

Διαβάστε ακόμη:
Οδηγούμε το MINI Cooper S Cabrio
Το επετειακό MINI JCW World Championship 50