Οι δημοφιλέστερες μάρκες αυτοκινήτου στα social media

photo: Pinterest

Καθημερινά εκατομμύρια άνθρωποι ποστάρουν φωτογραφίες αυτοκινήτων στα social media. Από όμορφα και δυνατά suercars μέχρι χλιδάτες λιμουζίνες και SUV. Όμως ποιες μάρκες είναι οι πιο δημοφιλείς;

Σε μόλις περισσότερο από μια δεκαετία, η απήχηση των social media στις ζωές μας έχει αλλάξει δραματικά. Από ένα απλό μέσο διασκέδασης και δικτύωσης σε μια στάση ζωής για κάποιους. Και σε αυτές τις πλατφόρμες όλοι μοιράζονται φωτογραφίες με τους φίλους τους, την οικογένεια τους, τα ταξίδια τους, ακόμη και το φαγητό τους. Και ναι, πολλοί είναι αυτοί που μοιράζονται φωτογραφίες και με αυτοκίνητα!

Ποιες μάρκες λοιπόν είναι οι πιο δημοφιλείς στα ποσταρίσματα παγκοσμίως; Ποια είναι τα κυρίαρχα αυτοκινητιστικά hashtags σε Instagram, TikTok, Twitter και Pinterest;

Οι Top 10 μάρκες αυτοκινήτων στο Instagram

Στην πρώτη θέση και με διαφορά μεγαλύτερη από 10 εκ. hashtags, είναι μια από τις πιο αναγνωρίσιμες μάρκες πολυτελείας, η BMW. Ο Γερμανός κατασκευαστής πετυχαίνει το απίστευτο νούμερο των 61.377.010 hashtag (#) αναφορές, αφήνοντας πίσω τη Mercedes-Benz. Στην 3η θέση με 46.311.331 η Honda εκπλήσσει. Ακολουθούν οι Ford, Toyota, Audi, Porsche, Nissan, Volkswagen και Jeep.

Οι Top 10 μάρκες αυτοκινήτων στο TikTok

Άλλη μια ξεκάθαρη νίκη για τη BMW, με σχεδόν τριπλάσια παρουσία από τη δεύτερη Audi. Με 30.700.000.000 hashtags (!) έναντι 12.382.300.000 της Audi που οριακά βρέθηκε εμπρός από την Tesla. Αkολουθούν οι Honda, Ford, Toyota, Jeep, Nissan, Mercedes-Benz και Porsche.

Οι Top 10 μάρκες αυτοκινήτων στο Twitter

Η μεγάλη ανατροπή εδώ έρχεται από Ισπανία. Η Seat είναι το Νο 1 με 398.260 hashtags και κατακτά το αυτοκινητιστικό Twitter. Ακολουθούν Tesla και Ford, ενώ πιο πίσω έρχονται οι Mercedes-Benz, Kia, BMW, Honda, Toyota, Audi και Nissan.

Οι Top 10 μάρκες αυτοκινήτων στο Pinterest

Το αίμα της πίσω παίρνει όμως η Porsche στο Pinterest με 1.741.030 έναντι των 1.140.408 hashtags της Ford. Η BMW για μια ακόμη φορά βρίσκεται στο Top 3, αφήνοντας πίσω τους τις Land Rover, Jeep, Volkswagen, Chevrolet, Alfa Romeo, Mercedes-Benz και Dodge. Γενικά στην πλατφόρμα του Pinterest συναντούμε μάρκες που δε βλέπουμε τόσο σε άλλα social media.

Οι Top 10 μάρκες αυτοκινήτων συνολικά στα social media

Καθαρός νικητής σε όλες τις πλατφόρμες είναι η BMW, πετυχαίνοντας μάλιστα τη Νο 1 θέση σε 2 από τις 4 πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Και όχι άδικα, αφού η μάρκα καταφέρνει και συνδυάζει στοιχεία από διαφορετικές κατηγορίες, με πολυτελή αυτοκίνητα, σπορ και βεβαίως SUV. Η Ford ακολουθεί στενά, αφού πρακτικά κατατάσσεται παντού εντός 5άδας, ξεπερνώντας τη Mercedes-Benz και μάλιστα με αισθητή διαφορά. Η δεκάδα συμπληρώνεται με τις Honda, Toyota, Jeep, Porsche, Volkswagen, Nissan και Audi.