Η νέα BMW Z4 περνά από ένα ακόμα ιδιαίτερα σημαντικό στάδιο της διαδικασίας εξέλιξης, καθώς ωριμάζει στο δρόμο για τη μαζική παραγωγή. Συγκεκριμένα ένα πλήρως καμουφλαρισμένο πρωτότυπο δοκιμάζεται στον τομέα της δυναμικής συμπεριφοράς. Από τη δοκιμή θα προκύψουν σημαντικά ευρήματα για τα χαρακτηριστικά επιδόσεων του νέου μοντέλου, το οποίο σύντομα θα κυκλοφορήσει στο δρόμο.

Οι δοκιμές στο Autodrome de Miramas επικεντρώνονται στο σετάρισμα όλων των συστημάτων κίνησης και ανάρτησης – τη βάση της σπορ οδηγικής εμπειρίας που προσφέρει η νέα BMW Z4. Η BMW Z4 M40i ενσαρκώνει την υπέρτατη μορφή επιδόσεων του νέου, δυναμικού roadster. Ένας νέος εν σειρά εξακύλινδρος κινητήρας, χαμηλωμένη σπορ ανάρτηση με ηλεκτρονικά ελεγχόμενους αποσβεστήρες, νέο εμπρός άξονα, ζάντες αλουμινίου Μ με ελαστικά διαφορετικών διαστάσεων εμπρός / πίσω, σπορ σύστημα φρένων Μ και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ πίσω διαφορικό συνθέτουν ένα συνολικό πακέτο με το οποίο το μοντέλο της BMW M Performance εγκαινιάζει νέα πρότυπα οδηγικής απόλαυσης στην κατηγορία roadster.

BMW Z4

Όπως το Nürburgring-Nordschleife, το κέντρο δοκιμών του Miramas προσφέρει ιδανικές συνθήκες για να αναδειχτούν οι δυνατότητες δυναμικών επιδόσεων της νέας BMW Z4. Το κέντρο που χρησιμοποιεί η BMW για την εξέλιξη και δοκιμή νέων μοντέλων της πάνω από 30 χρόνια, περιλαμβάνει ένα μεγάλου μήκους οβάλ τμήμα πίστας και έναν περιφερειακό δρόμο για δοκιμές υψηλών ταχυτήτων και σλάλομ, φουρκέτες και κυκλικές πίστες και αρκετές διαδρομές ελέγχου συμπεριφοράς και σιρκουί με διαφορετικούς τύπους οδοστρώματος. Αυτή τη στιγμή, στόχος είναι η λεπτομερής ανάλυση και βελτιστοποίηση της επιτάχυνσης, της κατευθυντικότητας και της απόκρισης των φρένων του roadster.

Οι εντατικές δοκιμές ήδη δείχνουν ότι η νέα γενιά θα προσφέρει αισθητά αυξημένες σπορ επιδόσεις. Θα λανσάρει ακόμη βελτιώσεις στο τομέα της ευέλικτης συμπεριφοράς, της αμεσότητας και της ακρίβειας στις αλλαγές κατεύθυνσης αλλά και στη δυναμική επιτάχυνση κατά την έξοδο από τις στροφές – χωρίς να θίγεται η οδηγική άνεση.

Θυμίζουμε ότι η BMW Z4 αποτελεί το δεύτερο μοντέλο της συνεργασίας BMW και Toyota στη δημιουργία ενός σπορ αυτοκινήτου. Η Toyota από την πλευρά της ετοιμάζει τη νέα Supra, η οποία θα μοιράζεται αρκετές τεχνικές λεπτομέρειες με τη Z4.