Το νέο Opel Mokka έρχεται τον Οκτώβριο στην Ελλάδα και βάζει τη μάρκα και πάλι στην αγορά των μικρών SUV.

Αυτό είναι το εντελώς νέο Opel Mokka! Και δεν είναι Mokka X, αλλά σκέτο Mokka. Η δεύτερη γενιά του μικρού SUV της μάρκας τοποθετείται οριακά πάνω από το Crossland X και κάτω από το Grandland X. Χαρακτηριστικό στη σχεδίαση του είναι το λεγόμενο Opel Vizor. Πρόκειται για μια κομψή μάσκα που εκτείνεται σε όλο το εμπρός τμήμα κάτω από το καπό και πλαισιώνει οριζόντια στοιχεία της μάρκας όπως η τελευταία γενιά προβολέων IntelliLux LED matrix και τα χαρακτηριστικά φώτα ημέρας LED σε σχήμα φτερού. Το Opel Vizor θα περιλαμβάνεται σε όλα τα μοντέλα Opel που θα κυκλοφορήσουν τη δεκαετία του 2020. Εντύπωση επίσης προκαλεί το μαύρο καπό, το οποίο ενισχύει τις επιλογές διχρωμίας, αφού πλέον κάτι τέτοιο δεν περιορίζεται σε οροφή και καθρέπτες.

Παρά το ελαφρώς μακρύτερο μεταξόνιο (+2 mm), το νέο Mokka είναι κατά 12,5 cm πιο κοντό συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά. Προσφέρει όμως παρόμοια χωρητικότητα 350 λίτρων στο χώρο αποσκευών. Με συνολικό μήκος μόλις 4,15m έχει περίπου το ίδιο μέγεθος με ένα DS 3 Crossback. Κατασκευαστικά, το Mokka βασίζεται σε μία νέα έκδοση της πολύ αποδοτικής multi-energy πλατφόρμας CMP (Common Modular Platform), στην οποία βασίζονται και άλλα μοντέλα του ομίλου PSA.

Opel Mokka

Νέα φιλοσοφία στο εσωτερικό

Κεντρικό στοιχείο στην καμπίνα του νέου Opel Mokka είναι το Pure Panel. Πρόκειται για δύο διευρυμένες οθόνες που χαρίζουν στην καμπίνα ένα πιο ψηφιακό ύφος.  Η οθόνη του πίνακα οργάνων είναι στις 12 ίντσες. Στην κεντρική κονσόλα το σύστημα multimedia χρησιμοποιεί οθόνη αφής 10 ιντσών στις πλούσιες εκδόσεις και 7 ιντσών από τη βασική. Το Pure Panel προσφέρει τις τελευταίες τεχνολογίες και τις σημαντικότερες πληροφορίες για τον οδηγό, ενώ απουσιάζει κάθε τι που θα μπορούσε να ενοχλεί οπτικά. Ομοίως, η σχεδίαση της κεντρικής κονσόλας καταργεί κάθε τι περιττό. Χάρη στο ηλεκτρικό χειρόφρενο και στο νέο ηλεκτρικό επιλογέα σχέσεων (στις αυτόματες εκδόσεις), δεν προεξέχει κανένα στοιχείο που να ενοχλεί την αισθητική καθαρότητα.

Σε βενζίνη, πετρέλαιο και ρεύμα!

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Opel, το νέο Mokka θα διατίθεται και σε με μία πλήρως ηλεκτρική έκδοση. Το Mokka-e χρησιμοποιεί ηλεκτροκινητήρα ισχύος 136 ίππων, με μέγιστη ροπή 260 Nm. Η μπαταρία χωρητικότητας 50 kWh μπορεί να φορτίσει (σε ταχυφορτιστή) μέχρι το 80% της χωρητικότητάς της σε μόλις 30 λεπτά. Το Mokka-e έχει αυτονομία έως 322 km σύμφωνα με το WLTP σε Normal mode.

Βέβαια, πέρα από την ηλεκτροκίνητη έκδοση, το μοντέλο θα λανσαριστεί με παραδοσιακούς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Αυτοί θα είναι γνωστοί και από άλλα μοντέλα του ομίλου PSA. Έτσι θα έχουμε σε βεζίνης δύο σύνολα 1.2 λίτρων Turbo με 100 και 130 ίππους, αλλά και μία επιλογής σε πετρέλαιο, στα 1.5 λτ με 110 ίππους. Διαθέσιμο θα είναι μηχανικό 6άρι ή αυτόματο 8άρι κιβώτιο ταχυτήτων.

Το Opel Mokka στην Ελλάδα

Αν και οι επίσημες τιμές του μοντέλου στη χώρα μας δεν έχουν ανακοινωθούν ακόμη, η ελληνική αντιπροσωπεία διαβεβαιώνει ότι η βασική έκδοση βενζίνης με 100 ίππους θα ξεκινά από τις 18.000 ευρώ. Οι παραγγελίες του μοντέλου θα ανοίξουν τον Οκτώβριο.

Φωτογραφίες