Η νέα ταυτότητα της Dacia υιοθετείται πλέον από όλη τη γκάμα μοντέλων της. Το νέο σήμα «Dacia Link» συνοδεύουν και νέα χρώματα αμαξώματος.

Μετά την αλλαγή σε γραμματοσειρές, έντυπα αλλά και στην εικόνα του δικτύου αντιπροσώπων, σειρά έχουν τα ίδια τα αυτοκίνητα της Dacia που πλέον υιοθετούν τη νέα ταυτότητα της μάρκας. Το ισχυρότερο χαρακτηριστικό της νέας ταυτότητας της μάρκας είναι βεβαίως το νέο σήμα Dacia Link. Αυτό πλέον βρίσκεται στο κέντρο της μάσκας στο εμπρός μέρος των αυτοκινήτων και σε λευκή απόχρωση. Αν μη τι άλλο ασυνήθιστη απόχρωση για σήμα αυτοκινήτου.

Το νέο λογότυπο απεικονίζει τα γράμματα “D” και “C” τα οποία ενώνονται θυμίζοντας κρίκο αλυσίδας. Ταυτόχρονα είναι αρκετά απλό στη σχεδίαση και κατ’ επέκταση πιο όμορφο από ότι το προηγούμενο σήμα της μάρκας. Ακόμη, το «Dacia Link» κάνει πλέον τα μοντέλα της μάρκας άμεσα αναγνωρίσιμα από κοντά αλλά και από μακριά. Το νέο σήμα βρίσκεται επίσης και στο καπάκι της πλήμνης του κάθε τροχού.

Μια άλλη ορατή αλλαγή είναι η προσθήκη του λογότυπου ολογράφως στην πίσω πόρτα και στο τιμόνι του κάθε μοντέλου. Αυτό είναι επίσης μινιμαλιστικό στη σχεδίασή του, με τα γράμματα να ξεχωρίζουν το ένα από το άλλο, έτσι ώστε να μένουν μόνο τα απολύτως απαραίτητα για να αναδεικνύεται ευκρινώς κάθε γράμμα. Άλλες αλλαγές που έχουν γίνει στη σχεδίαση περιλαμβάνουν την υιοθέτηση της απόχρωσης «Monolith Grey» στις μπάρες οροφής, τις μπροστινές και πίσω προστατευτικές ποδιές και τους πλευρικούς καθρέφτες των Sandero Stepway και του Duster.

Ωστόσο η Dacia κάνει προσπάθεια και σε άλλους τομείς. Έτσι, η μάρκα σταδιακά καταργεί της χρήσης ορισμένων υλικών, όπως η επένδυση χρωμίου ή το ψευδο-αλουμίνιο, αλλά και η διαρκής προσπάθεια κατάργησης της χρήσης οποιασδήποτε μορφής ζωικού δέρματος. Ταυτόχρονα, η Dacia θα είναι η πρώτη μάρκα του Group που θα περιορίσει την τελική ταχύτητα όλων των μοντέλων της στα 180 km/h.