Νέοι δρόμοι για την Kia και 7 νέα ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2027

Η Kia ανακοίνωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τους νέους στόχους και τις φιλοδοξίες της για το μέλλον.

Με νέο σλόγκαν “Movement that inspires”, η Kia αποκαλύπτει στοιχεία μιας στρατηγικής που θα της επιτρέψει να ξεπεράσει την κατασκευή οχημάτων για να δημιουργήσει βιώσιμες λύσεις κινητικότητας για τους πελάτες της. Ταυτόχρονα, το νέο της εταιρικό όνομα αφαιρεί τη λέξη “Motors” και πλέον απο Kia Motors γίνεται σκέτο Kia. Εντελώς νέο είναι και το λογότυπο της μάρκας.

Η Kia δραστηριοποιείται στον κλάδο της «μετακίνησης» για περισσότερα από 75 χρόνια ξεκινώντας με τη δημιουργία των πρώτων εγχώριας κατασκευής ποδηλάτων της Κορέας και συνεχίζοντας με την κατασκευή μοτοσυκλετών και φορτηγών διανομών. Σήμερα είναι μια από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως, παρέχοντας επιβατικά οχήματα σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Η νέα στρατηγική της Kia περιλαμβάνει μια σειρά νέων προϊόντων και υπηρεσιών για την κάλυψη των αναγκών των πελατών της σε όλο τον κόσμο. Το “Plan S” είναι μια στρατηγική που θα οδηγήσει τη μάρκα στο μέλλον, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της ώστε να περιλαμβάνουν ηλεκτρικά οχήματα, λύσεις και υπηρεσίες κινητικότητας, οχήματα ειδικής κατασκευής και πολλά άλλα. Παράλληλα με αυτές τις προσπάθειες, η Kia θα προωθήσει και την πιο βιώσιμη παραγωγή μέσω της χρήσης καθαρής ενέργειας και ανακυκλώσιμων υλικών.

Η Kia επικεντρώνεται στην αύξηση της δημοτικότητας των ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας και σχεδιάζει να ενισχύσει την παγκόσμια γκάμα της με την παρουσίαση 7 νέων ηλεκτρικών οχημάτων έως το 2027. Τα νέα αυτά μοντέλα θα περιλαμβάνουν μια γκάμα επιβατικών οχημάτων, SUV και MPV σε πολλές κατηγορίες. Καθένα τους θα ενσωματώνει κορυφαία τεχνολογία για μεγάλη αυτονομία και ταχυφόρτιση με τη χρήση της νέας παγκόσμιας μεταβλητής ηλεκτρικής πλατφόρμας (E-GMP) του Hyundai Motor Group.

Το πρώτο από τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα της Kia θα παρουσιαστεί το πρώτο τρίμηνο του 2021. Με βάση τη νέα τεχνολογία E-GMP, το μοντέλο αυτό θα διαθέτει σχεδιασμό εμπνευσμένο από crossover, αυτονομία που θα ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα και ταχυφόρτιση υψηλών ταχυτήτων διάρκειας κάτω των 20 λεπτών. Επίσης θα είναι το πρώτο παγκόσμιο μοντέλο που θα φέρει το νέο λογότυπο της Kia.