Ευρωπαϊκό ντεμπούτο για το Nissan 370Z Nismo

14 Φεβρουαρίου 2013        

Βελτιωμένο σε όλους τους τομείς, ταχύτερο, πιο επιθετικό εμφανισιακά και βεβαίως ακόμη πιο απολαυστικό στην οδήγηση είναι το Nissan 370Z Nismo. Τώρα διαθέσιμη είναι και η ευρωπαϊκή του εκδοχή η οποία θα κάνει την πρώτη επίσημη εμφάνιση, που αλλού, στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης.

Το ειδικό τμήμα βελτιώσεων της Nissan, γνωστό ως Nismo, προχώρησε σε εκτεταμένες επεμβάσεις, τόσο μηχανολογικού όσο και σχεδιαστικού ενδιαφέροντος. Το 370Z Nismo έχει νέα ανάρτηση και ρυθμίσεις στο σασί, ενώ ο 6-κύλινδρος κινητήρας των 3,7 lt αποδίδει 344 ίππους έναντι των 328 του στάνταρ 370Z. Αυξημένη είναι και η ροπή στα 363 Nm από 371 Nm. Το αποτέλεσμα μεταφράζεται σε βελτιωμένη απόκριση, ακόμη και από το χαμηλό φάσμα στροφών, με την επιτάχυνση 0-100 km/h να γίνεται σε 5,2 δευτερόλεπτα.

Εμφανισιακά, σήμα κατατεθέν της έκδοσης Nismo αποτελούν οι κόκκινες γραμμές περιμετρικά του αυτοκινήτου μαζί βεβαίως με το νέο bokykit και τις σκούρες γκρι ζάντες 19 ιντσών. Πίσω την παράσταση “κλέβει” μια αεροτομή, ενώ ξεχωρίζουν ακόμη οι κόκκινες δαγκάνες των φρένων. Στο εσωτερικό την εικόνα διαφοροποιούν οι κόκκινες ραφές και τα λογότυπα Nismo, αλλά και οι επενδύσεις δέρματος και alcantara στο τιμόνι, μαζί με το κόκκινο “νεκρό σημείο”.

Περισσότερες πληροφορίες για το Nissan 370Z Nismo θα δοθούν στη Γενεύη στις 5 Μαρτίου.

Διαβάστε ακόμη:
Nissan Juke Nismo
Ακόμη καλύτερο το 2013 Nissan GT-R
Έτοιμη η Alfa Romeo 4C παραγωγής
Toyota FT-86 Open concept