Το Nissan e-NV200 προσφέρει μετακινήσεις χωρίς ρύπους

Nissan e-NV200

Η αυξανόμενη ζήτηση επαγγελματικών οχημάτων με μηδενικές εκπομπές ρύπων σε όλη την Ευρώπη, έδωσε μια πανίσχυρη ώθηση στις πωλήσεις του Nissan e-NV200, στην Γηραιά Ήπειρο. Η μεγάλη ζήτηση, ιδιαίτερα στις αστικές διανομές και τις υπηρεσίες μίσθωσης οχημάτων, σε όλη την Ευρώπη, οδήγησε σε 7000 νέες παραγγελίες του e-NV200 των 40 kWh, από τον Ιανουάριο του 2018. Πρόκειται για αύξηση κατά 128%, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2017.

Μεταξύ των πρόσφατων παραγγελιών, περιλαμβάνονται τρεις εταιρείες ταξί στην Ολλανδία που έχουν παραγγείλει συνολικά 50 νέα Nissan e-NV200 Evalia, που κυκλοφορούν στην ευρύτερη περιοχή του Ρότερνταμ.

Σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι επιχειρήσεις λειτουργούν με βάση αυστηρότερους κανονισμούς σχετικά με τις εκπομπές ρύπων και τους περιορισμούς χρήσης των οχημάτων. Για αυτούς αλλά και πολλούς ακόμα λόγους, το e-NV200 έχει αποδειχθεί ότι είναι μια ευέλικτη και ικανή λύση για μεταφορές μηδενικών εκπομπών ρύπων. Λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις εκδόσεις του βαν όσο και του επιβατικού (Evalia), το e-NV200 ήταν το πιο δημοφιλές αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Ευρώπης το 2016 και το 2017.

Η αναβαθμισμένη μπαταρία 40kWh, προσφέρει 200 χιλιόμετρα εμβέλειας σε συνδυασμένο κύκλο και έως 301 χλμ. σε αστικό κύκλο. Αυτό αντιπροσωπεύει μια αύξηση της εμβέλειας του οχήματος κατά 60%, με μία μόνο φόρτιση, σε σχέση με την προηγούμενη γενιά του μοντέλου.

Το μοντέλο ξεχωρίζει επίσης με τη μοναδική δυνατότητα αμφίδρομης φόρτισης που προσφέρει. Αυτό επιτρέπει στους κατόχους του e-NV200 να χρησιμοποιούν τις μπαταρίες του οχήματος για να αποθηκεύουν ηλεκτρική ενέργεια, να συνδεθούν και να τροφοδοτήσουν την επιχείρησή τους, ή ακόμη και να πωλούν πίσω στον πάροχο το ενεργειακό τους πλεόνασμα, βοηθώντας παράλληλα στην εξισορρόπηση του τοπικού ενεργειακού δικτύου.

Αυτή η τεχνολογία οχήματος-πλέγματος (V2G) έχει δοκιμαστεί εκτενώς στη Δανία και τώρα γίνεται πράξη στις υπόλοιπες αγορές. Η Innovate UK, στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα εγκαινιάσει σύντομα ένα πρόγραμμα 2.000 μονάδων φόρτισης, για οικιακή και εμπορική χρήση.

Το νέο e-NV200, θα είναι προσεχώς διαθέσιμο και στην Ελλάδα.