Βράβευση της Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε.

Η εταιρεία διακρίθηκε για τις καινοτόμες επενδύσεις και πρακτικές στην Πράσινη Ενέργεια και την Ανακύκλωση.

Η Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. απέσπασε το βραβείο Silver στην κατηγορία Green Business Model, στα φετινά Green Brand Awards, που διοργανώνονται για τρίτη χρονιά από την Boussias Events. Η συγκεκριμένη βράβευση έρχεται ως επιστέγασμα της συνεχούς δέσμευσης της Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. για την προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, μέσα από μια σειρά επενδύσεων και πρακτικών που προάγουν την αειφορία και την βιώσιμη ανάπτυξη.

Η εισαγωγική εταιρία αυτοκινήτων Nissan στην ελληνική αγορά, ολοκλήρωσε μια μεγάλη επένδυση φωτοβολταϊκών συγκροτημάτων στις εγκαταστάσεις της σε Αθήνα, Ασπρόπυργο και Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εξασφαλίσει πλήρη ενεργειακή επάρκεια από ανανεώσιμες πηγές μειώνοντας ταυτόχρονα και τις εκπομπές ρύπων. Τα ήδη εγκατεστημένα συστήματα φωτοβολταϊκών της εταιρείας έχουν ονομαστική συνολική ισχύ 700 kW ενώ η εκτιμώμενη ετήσια αποφυγή εκπομπών CO₂ (σε σχέση με ενέργεια προερχόμενη από ορυκτά καύσιμα) ανέρχεται σε 678 τόνους.

Με το έργο σε πλήρη απόδοση, καθώς η εταιρεία πρόσφατα ενέταξε μια σειρά πρόσθετων ηλιακών πάνελ στις εγκαταστάσεις της στην Αθήνα, η ονομαστική συνολική ισχύ της επένδυσης θα ανέλθει στα 850 kW, με την κάλυψη των υφιστάμενων ενεργειακών αναγκών της εταιρείας να ανέρχεται, ως ποσοστό, στο 80%. Παράλληλα, η Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. επενδύει σε συστήματα και τεχνολογίες για επιπλέον εξοικονόμηση ενέργειας (φωτισμός LED, αυτοματισμοί, συστήματα κλιματισμού κ.α.), ενέργειες οι οποίες επιφέρουν μειώσεις της τάξης του 20% της συνολικής κατανάλωσης σε ηλεκτρικό ρεύμα.

Στις εγκαταστάσεις της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, είναι εφικτή η φόρτιση των ηλεκτρικών μοντέλων της Nissan με ηλεκτρικό ρεύμα προερχόμενο από τα φωτοβολταϊκά συγκροτήματα, εξυπηρετώντας με αυτό τον τρόπο τόσο τον ιδιόκτητο στόλο των ηλεκτρικών οχημάτων της, όσο και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα των πελατών/ επισκεπτών της.