Τα πρώτα NISSAN GT-R50 βγήκαν από την γραμμή παραγωγής

Τα πρώτα Nissan GT-R 50 από την Italdesign ετοιμάζονται να αναχωρήσουν από το εργοστάσιο της Italdesign στην Ιταλία για να φτάσουν στους τυχερούς ιδιοκτήτες τους, σε όλο τον κόσμο.

Η Nissan συνεργάστηκε αρχικά με την Italdesign για να δημιουργήσει ένα πρωτότυπο μοντέλο, βασισμένο στο τελευταίο Nissan GT-R NISMO, με αφορμή την 50η επέτειο του GT-R το 2019 και της Italdesign, το 2018. Η επιτυχία που ακολούθησε στους μήνες μετά την παρουσίαση του πρωτότυπου αυτοκινήτου, οδήγησε την Nissan και την Italdesign στην απόφαση να ξεκινήσουν την παραγωγή της εμπορικής έκδοσης, σε μια περιορισμένη σειρά 50 αυτοκινήτων. Αυτά τα πρώτα αυτοκίνητα, συναρμολογήθηκαν στο χέρι από επαγγελματίες της Italdesign στο Τορίνο της Ιταλίας και είναι κατασκευασμένα κατά παραγγελία των ιδιοκτητών τους.

Ένα από αυτά τα πρώτα αυτοκίνητα, είναι εμπνευσμένο από το διάσημο εκθεσιακό GT-R του 1972. Η ομάδα της Italdesign εργάστηκε σκληρά για να σχεδιάσει την εμφάνιση και το χρώμα του τιμώμενου μοντέλου, δημιουργώντας την απόχρωση Verde Kenmeri για αυτό το μοναδικό αυτοκίνητο. Επιπλέον, δύο ιδιοκτήτες άντλησαν έμπνευση από το πρωτότυπο αυτοκίνητο που παρουσιάστηκε σε παγκόσμια πρεμιέρα, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, το 2018. Παρά το γεγονός ότι κάθε αυτοκίνητο διαθέτει ειδικά κατασκευασμένα γραφικά, όλα διαθέτουν τον συνδυασμό χρωμάτων Liquid Kinetic Grey/Energic Sigma Gold.

Το Nissan GT-R50 χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία από τον αγωνιστικό κινητήρα VR38 που εξοπλίζει το GT-R NISMO GT3. Περίπου το 12% των εξαρτημάτων του κινητήρα αναπτύχθηκε εκ νέου, συμπεριλαμβανομένου του στροβιλοσυμπιεστή, των εμβόλων, των μπιελών, του στροφαλοφόρου άξονα, των μπεκ ψεκασμού καυσίμου, των εκκεντροφόρων και του καταλύτη. Επιπλέον, χρησιμοποιήθηκε ένα υλικό υψηλής αντοχής για τη μονάδα του κιβωτίου ταχυτήτων και του διαφορικού, προκειμένου να εξασφαλιστεί επαρκώς η αντοχή σε ροπή 780 Nm! Η ισχύς του κινητήρα αγγίζει τους 720 ίππους.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοναδικό GT-R50 από την Italdesign, είναι διαθέσιμες στο www.GT-R50.nissan.