Δύο ηλεκτρικά Nissan LEAF στον Δήμο Καλαμαριάς

Πρόσφατα ο Δήμος Καλαμαριάς προμηθεύτηκε δύο Nissan LEAF, στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας αναβάθμισης του στόλου του και με γνώμονα την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας στην συνείδηση των υπαλλήλων και των δημοτών του.

Τα συγκεκριμένα, αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η αγορά των οποίων χρηματοδοτήθηκε μέσω ΕΣΠΑ, θα ενταχθούν στον στόλο των οχημάτων της διεύθυνσης οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου, στο πλαίσιο της μετάβασής του σε “πράσινες” πρακτικές μετακίνησης και διαχείρισης.

Με αυτονομία που φτάνει τα 528 χιλιόμετρα, το LEAF είναι εξοπλισμένο (προαιρετικά) με το ProPILOT, ένα προηγμένο χαρακτηριστικό οδήγησης που συνδυάζει το υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης με την επιτάχυνση και την πέδηση, προκειμένου να βοηθήσει τον οδηγό σε μεγάλα ταξίδια και σε βεβαρυμμένη κυκλοφορία. Το LEAF μπορεί να εξοπλιστεί ακόμη με το ProPILOT Park, ένα σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα κυκλοφόρησε και το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό ταξί στην Ελλάδα, ένα Nissan LEAF 62Kwh που κυκλοφορεί στην Αττική. Το LEAF μπορεί να αποκτηθεί με το πρόγραμμα το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» σε τιμές που ξεκινούν από τις 27.500€.