Nissan LEAF NISMO RC: Πλήρως ηλεκτρικό και αγωνιστικό

LEAF NISMO RC

Το Nissan LEAF NISMO RC, ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό αυτοκίνητο, με περισσότερο από το διπλάσιο της μέγιστης ισχύος και της ροπής του προκατόχου του, παρουσιάστηκε στο Τόκιο. Το αυτοκίνητο, το οποίο αναπτύχθηκε από τη NISMO, θα πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο του στις 2 Δεκεμβρίου, στο ετήσιο Φεστιβάλ της NISMO στο Fuji International Speedway, όπου θα εμφανιστεί μαζί με το νέο αγωνιστικό της Nissan για την Formula E.

Με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, σύστημα τετρακίνησης και επιθετική, ανανεωμένη εμφάνιση, το LEAF NISMO RC αποδεικνύει πώς η τεχνολογία ηλεκτρικών οχημάτων μπορεί να προσφέρει συναρπαστική αλλά ταυτόχρονα αθόρυβη, μηδενικών εκπομπών ισχύ. Το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με προηγμένη τεχνολογία μπαταριών και με εξαρτήματα μετάδοσης κίνησης από το Nissan LEAF.

Η Nissan σχεδιάζει να κατασκευάσει έξι LEAF NISMO RC για να “μοιραστούν” σε όλο τον κόσμο, έτσι ώστε οι φίλοι της μάρκας να μπορούν να βιώσουν την ισχύ και τον ενθουσιασμό, από πρώτο χέρι.

LEAF NISMO RC

Με κίνηση σε όλους τους τροχούς

Την κίνηση του Nissan LEAF NISMO RC αναλαμβάνουν δύο ηλεκτροκινητήρες, τοποθετημένοι εκατέρωθεν του πλαισίου. Παράγουν συνολικά 240 κιλοβάτ (120 kW ο καθένας) και το εκπληκτικό μέγεθος των 640 Nm στιγμιαίας ροπής στους τροχούς. Αυτό σημαίνει περισσότερο από το διπλάσιο της μέγιστης ισχύος και της ροπής του προηγουμένου LISF NISMO RC του 2011. Η τεχνολογία Driftrain προέρχεται από το LEAF και περιλαμβάνει τη μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής ισχύος και τους inverters.

Ένα νέο σύστημα τετρακίνησης δίνει στο LEAF NISMO RC εξαιρετική κατευθυντικότητα στις στροφές. Η διαχείριση της ισχύος γίνεται ανεξάρτητα από κάθε άξονα, παρέχοντας στιγμιαία ροπή στον τροχό με την βέλτιστη πρόσφυση που επιτρέπει, γρήγορους και αποτελεσματικούς ελιγμούς στη διαδρομή. Η ισορροπία του βάρους στο πλαίσιο έχει βελτιστοποιηθεί με την θέση της μπαταρίας στο κέντρο, όπως και με τους ηλεκτρικούς κινητήρες και τους μετατροπείς να είναι ιδανικά τοποθετημένοι, πάνω στους εμπρός και πίσω τροχούς.

Το LEAF NISMO RC διαθέτει ένα πλήθος εξαρτημάτων χαμηλού βάρους και ένα μόνοκοκ από αναθρακονήματα, “διατηρώντας” το συνολικό βάρος μόλις στα 1.220 κιλά. Ο λόγος της ισχύος προς το βάρος, “προσφέρει” στο νέο LEAF NISMO RC το εντυπωσιακό 0-100 km/h σε 3,4 δευτερόλεπτα, όντας 50% ταχύτερο από το προηγούμενο μοντέλο.

LEAF NISMO RC

Οι εμφανίσεις του LEAF NISMO RC

Το ολοκαίνουριο Nissan LEAF NISMO RC θα παρουσιαστεί στους αγώνες της Formula E, καθώς και σε μεγάλες εκδηλώσεις και εκθέσεις ανά τον κόσμο. Στο φεστιβάλ NISMO, οι φίλοι του θεσμού θα βιώσουν μια συναρπαστική εμπειρία με το ολοκαίνουργιο LEAF NISMO RC, στην πίστα του Fuji Speedwa, μαζί με επαγγελματίες οδηγούς.

Στιγμιότυπα από τις δοκιμές του νέου LEAF NISMO RC, μπορείτε να απολαύσετε παρακάτω: