Μέχρι ποιο ύψος χωράει κάποιος στο νέο Nissan Micra;

Η επιλογή ενός μικρού αυτοκινήτου εκτός από τα προφανή κριτήρια (σχεδίαση, κινητήρας, τιμή) για κάποιους μπορεί να είναι μια πολύπλοκη διαδικασία, ειδικά αν ανήκουν σε αυτούς άνω του τυπικού ύψους. Όπως για παράδειγμα, οι Ολλανδοί και οι Σκανδιναβοί που ανήκουν επισήμως στους ψηλότερους λαούς παγκοσμίως. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο μέσος Ολλανδός σήμερα έχει ύψος 1,82 μέτρα περίπου. Η Nissan έλαβε αυτό στα υπόψη της κατά τη σχεδίαση και εξέλιξη του νέου Micra, δημιουργώντας ένα εσωτερικό που θα παρέχει εξαιρετική άνεση για οδηγό και επιβάτες ανεξαρτήτως ύψους. Ωστόσο αυτό είναι μια καλή πρόκληση σε ένα supermini με εξωτερικό μήκος μόλις 3,9 μέτρα.

Ο Lee Griggs, ανώτερος μηχανικός στο Ευρωπαϊκό Τεχνικό Κέντρο της Nissan (NTCE), εξήγησε πως αυτό έγινε εφικτό:

Είναι μια πολύ απλή ιδέα. Επιλέγουμε συναδέλφους διαφόρων μεγεθών και λαμβάνουμε 40 διαφορετικές μετρήσεις από κάθε ένα από αυτούς, καταγράφοντας τα πάντα, από το ύψος και την θέση των ματιών όταν είναι καθήμενοι, μέχρι την έκταση των χεριών και των ποδιών τους. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει πάντα να έχουμε τουλάχιστον 200 ανθρώπους που μπορούμε να καλούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα για να επικυρώσουμε με τις μετρήσεις τους, τις όποιες ιδέες ή τις αλλαγές μας. Φυσικά, έχουμε εσωτερικά πρότυπα για την εκτέλεση των εργασιών μας, αλλά στον πραγματικό κόσμο η πληροφόρηση από τους ανθρώπους που συμμετέχουν στις δοκιμές είναι εξίσου ζωτικής σημασίας.

Με το ψηλότερο εργαζόμενο στο NTCE να είναι 2 μέτρα και τον κοντύτερο στα 1,52 μέτρα, επιτυγχάνεται μια ευρεία πληροφόρηση που αποδείχθηκε χρήσιμη στη δημιουργία του εσωτερικού στο νέο Micra.

Το Micraέχει την καλύτερη στην κατηγορία του ρύθμιση (διαδρομή εμπρός/πίσω) του καθίσματος και ένα στάνταρ ρυθμιζόμενο τιμόνι σε ύψος και βάθος, έτσι ώστε ο καθένας να κάθεται άνετα.

Από την πρώτη στιγμή της διαδικασίας ανάπτυξης του νέου μοντέλου, η κορυφαία στην κατηγορία άνεση και προσαρμοστικότητα τόσο για ψηλούς όσο και για μικρόσωμους οδηγούς, αναγνωρίστηκε από τη Nissan ως ένας από τους βασικούς παράγοντες έλξης πελατών από μεγαλύτερης κατηγορίας μοντέλα. Με βάση το παραπάνω κριτήριο, οι υποψήφιοι αγοραστές αναζητούν επιπλέον έναν εξαιρετικό σχεδιασμό που εστιάζει στην χρήση ποιοτικών υλικών στην καμπίνα. Έτσι, την ώρα που η ομάδα του Lee εργαζόταν προσεκτικά λαμβάνοντας υπόψη τους διαφορετικούς σωματότυπους, οι σχεδιαστές της Nissan εργάζονταν για να δημιουργήσουν ένα πραγματικά ενθουσιώδες εσωτερικό. Το αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς είναι ένα εντυπωσιακό σχήμα ταμπλό, με ένα συναρπαστικό σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη αφής (εκτός της βασικής έκδοσης). Η διχρωμία των υλικών στο ταμπλό σε συνδυασμό με τα μαλακής υφής υλικά που είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις, προσφέρουν εντυπωσιακές δυνατότητες εξατομίκευσης και ένα συναρπαστικό αποτέλεσμα.
Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι το εργονομικό εσωτερικό του Nissan Micra έχει ενισχύσει τα διαπιστευτήρια του και στην ασφάλεια. Για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας κάμερες και τεχνολογία παρακολούθησης των ματιών κατά τη φάση της ανάπτυξης, οι μηχανικοί του NTCE ήταν σε θέση να κατανοήσουν ακριβώς ποιες περιοχές του ταμπλό και των οργάνων κοιτάζουν οι οδηγοί, όπως και για πόσο χρόνο. Τα παραπάνω δεδομένα, συνετέλεσαν στην ολοκληρωμένη εσωτερική σχεδίαση κατά τη διάρκεια ανάπτυξης του μοντέλου, ενώ η συγκριτική αξιολόγηση σε σχέση με ανταγωνιστικά μοντέλα έδειξε ότι το Micra έχει τον χαμηλότερο δείκτη απόσπασης προσοχής του οδηγού στην κατηγορία Β.
Το νέο Nissan Micra κατασκευάζεται στην Γαλλία και οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στην Ελλάδα την άνοιξη.