Η Nissan συμμετέχει σε project σεληνιακού οχήματος της NASA

Η Nissan συμμετέχει σε μια ομάδα που θα σχεδιάσει ένα επανδρωμένο ρόβερ Lunar Terrain Vehicle (LTV) για μελλοντικές αποστολές στην Σελήνη.

Η Teledyne Brown Engineering ανακοίνωσε στο 37o Συμπόσιο Διαστήματος, ότι ηγείται μιας ομάδας που πλαισιώνεται από τις Sierra Space και Nissan North America, για να σχεδιάσει το επανδρωμένο ρόβερ Lunar Terrain Vehicle (LTV) που θα υποστηρίξει τη μελλοντική εξερεύνηση στην Σελήνη.

Με σχεδόν επτά δεκαετίες εμπειρίας στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη διαστημικού υλικού, η Teledyne Brown Engineering θα ηγηθεί της προσπάθειας παροχής διαχείρισης προγραμμάτων, μηχανικής, κατασκευής, ολοκλήρωσης, λειτουργίας και του συστήματος ισχύος. Η εταιρεία πρόσφατα σχεδίασε, κατασκεύασε και παρέδωσε τον πρώτο από τους 3 προσαρμογείς σταδίου εκτόξευσης οχημάτων για το όχημα Artemis της NASA, που έχει προγραμματιστεί για πρώτη εκτόξευση στις αρχές του καλοκαιριού.

Επιπλέον, οι συνεχείς προσπάθειες της Teledyne Brown Engineering να προωθήσει την τεχνολογία στο διάστημα οδήγησαν στον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη λειτουργία της πλατφόρμας «Multi User Sensor for Earth Sensing», μιας από τις πρώτες πρωτοβουλίες εμπορικού χαρακτήρα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Ως κύριος ανάδοχος, η Teledyne έχει εκτελέσει εργασίες ωφέλιμου φορτίου και ενσωμάτωσης για τη NASA για περισσότερα από 40 χρόνια, για αποστολές εκτόξευσης δορυφόρων και για ωφέλιμο φορτίο του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. Η εταιρία παρείχε επίσης συστήματα ισχύος για τα οχήματα τύπου ρόβερ Curiosity και Perseverance, που λειτουργούν επί του παρόντος στον Άρη.

Η Nissan βορείου Αμερικής φέρνει στην ομάδα μια μεγάλη κληρονομιά στον σχεδιασμό, την καινοτομία και τις κατασκευαστικές ικανότητες στον κλάδο της αυτοκίνησης. Η αυτοκινητοβιομηχανία θα προσφέρει γνώση για την αυτόνομη οδήγηση και τα έξυπνα συστήματα οχημάτων για ασφαλέστερη, απρόσκοπτη και πιο ολοκληρωμένη τεχνολογία.

Ο Maarten Sierhuis, Global Alliance Director του Alliance Innovation Laboratory της Nissan στη Silicon Valley, στην Καλιφόρνια είπε:

Με αυτήν τη συνεργασία, θα εξερευνήσουμε τις δυνατότητες αυτονομίας και τηλε-λειτουργίας, συστημάτων διαχείρισης ενέργειας, συνδεσιμότητας οχημάτων και διεπαφής ανθρώπου-μηχανής για να συμβάλουμε στη διαμόρφωση του μέλλοντος των ευφυών σεληνιακών rover. Στη συνέχεια, θα μεταφέρουμε αυτές τις γνώσεις από το LTV που λειτουργεί στη σεληνιακή επιφάνεια, πίσω στη Γη.

Η Textron Specialized Vehicles θα προσφέρει στην ομάδα τις ικανότητές της με το Arctic Cat Off Road για σχεδιασμό πλαισίου, δυναμικής οχημάτων και χειρισμό ανάρτησης. Το Arctic Cat διαθέτει μια πλούσια ιστορία καινοτόμων επιδόσεων οχημάτων και μηχανικής ακριβείας. Στους λοιπούς στρατηγικούς εταίρους περιλαμβάνονται η Relative Dynamics με εμπειρία στα συστήματα διαστημικών επικοινωνιών και η QSTC (πρώην AQST) με εμπειρία στην επικοινωνία, στα συστήματα κύλισης και ελέγχου πρόσφυσης.