Ως το 2030 το 40% των νέων Nissan στις ΗΠΑ θα είναι ηλεκτρικά

Όταν η Nissan κυκλοφόρησε το ηλεκτρικό LEAF το 2010, έκανε γνωστή την πρόθεσή της να φέρει προσιτά ηλεκτρικά οχήματα, σε όλο τον κόσμο.

Η Nissan έχει θέσει ως στόχο την επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα σε όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και τον κύκλο ζωής των προϊόντων της, έως το 2050. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, στις αρχές της δεκαετίας του 2030, κάθε ολοκαίνουργιο όχημα Nissan που θα διατίθεται στις βασικές αγορές, θα είναι “εξηλεκτρισμένο”. Με βάση αυτό τον σχεδιασμό, η Nissan Βορείου Αμερικής έχει θέσει ως στόχο ότι πάνω από το 40% των πωλήσεων οχημάτων της στις ΗΠΑ, έως το 2030, θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ευρώπη, η Nissan στοχεύει να επιτύχει 50% “εξηλεκτρισμένες” πωλήσεις, έως το 2024.

Αξιοποιώντας την επιτυχία του LEAF, το οποίο είναι τώρα στη δεύτερη γενιά του, η Nissan θα διαθέσει το αμιγώς ηλεκτρικό crossover ARIYA το 2022. Πηγαίνοντας τον ενθουσιασμό και τις δυνατότητες της κινητικότητας μηδενικών εκπομπών στο επόμενο επίπεδο, το ARIYA συνδυάζει επιδόσεις, χειρισμό και συνδεσιμότητα υψηλού επιπέδου, με μια γαλήνια, εκλεπτυσμένη καμπίνα και προηγμένη τεχνολογία, για να κάνει την οδήγηση ευκολότερη και πιο διασκεδαστική.