Πουλήθηκε το Nürburgring

12 Μαρτίου 2014    
Το Nürburgring πουλήθηκε βάζοντας τέλος σε όλα τα σενάρια των τελευταίων μηνών. Η Γερμανική εταιρία Capricorn είναι ο νικητής της δημοπρασίας, η οποία και έδωσε 100 εκ. ευρώ για την αγορά της θρυλικής πίστας, κερδίζοντας στην τελευταία κυριολεκτικά στιγμή τη μάχη με την αμερικάνικη HIG Capital. Η Capricorn υπόσχεται ότι από 1 Ιανουαρίου 2015, όταν και θα αναλάβει πλήρως τη διαχείριση, θα επενδύσει ακόμη 25 εκ. ευρώ σε μια προσπάθεια αναβάθμισης των εγκαταστάσεων και των παροχών της πίστας.

Ποια είναι όμως η Capricorn; Η εταιρία που εδρεύει στο Düsseldorf ειδικεύεται στην κατασκευή ανταλλακτικών και βελτιωτικών προϊόντων, κυρίως για κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Porsche. Έχει δικό της κέντρο δοκιμών στο Nürburgring και αν μη τι άλλο ξέρει ακριβώς τι αποτελεί σήμερα η διάσημη «πράσινη κόλαση» για την αυτοκινητιστική κοινότητα. Η Capricorn θα ιδρύσει μια νέα εταιρία το προσεχές διάστημα, την Capricorn Nürburgring, η οποία και θα αναλάβει τις δραστηριότητες της πίστας. Στο τιμόνι της θα βρίσκεται ο Adam Osieka, ο οποίος μεταξύ άλλων είναι οδηγός αγώνων στο πρωτάθλημα VLN του Nürburgring και CEO της αγωνιστικής/βελτιωτικής φίρμας Getspeed. Τα πλάνα της νέας εταιρίας από το 2015 περιλαμβάνουν αρκετές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένου της δημιουργίας ενός τεχνολογικού πάρκου στις εγκαταστάσεις της πίστας.
Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα συνεχιστεί όπως και σήμερα, όπως και οι ημέρες «τουρισμού» για το κοινό. Ακόμη στα πλάνα περιλαμβάνεται και η απομάκρυνση του roller coaster από τις κεντρικές εγκαταστάσεις, ένα παλαιότερο έργο που αποδείχτηκε ότι δεν έχει λόγο ύπαρξης. Για εμάς, όλα τα παραπάνω μόνο θετικά ακούγονται, ειδικά με τη νέα εταιρία να παραμένει επικεντρωμένη στις motorsport δραστηριότητες του Nürburgring. Το ότι είναι μια γερμανική εταιρία αποτελεί σε κάθε περίπτωση ένα τεράστιο πλεονέκτημα, ωστόσο το αν πραγματικά σώθηκε το “Ring” θα φανεί μετά το 2015…
Το 2012 ταξιδέψαμε στο Nürburgring όπου ζήσαμε για 5 ημέρες τη μαγεία που εκπέμπει η Πράσινη Κόλαση. Μέρος αυτής προσπαθούμε να μεταφέρουμε στο video που ακολουθεί.

)