Ρεκόρ της Ford Mustang Shelby GT350R στο Nürburgring;

27 Ιανουαρίου 2015       

Αμερικάνικη επίθεση στο Nürburgring, με φήμες να θέλουν την ολοκαίνουρια Ford Mustang Shelby GT350R να γράφει χρόνο γύρου σε 7:32.19. Σχεδόν 1+ χρόνο πριν, ήταν η κορυφαία Chevrolet Camaro Z/28 που σταμάτησε το χρονόμετρο στο 7:37.47 και έθεσε τον ταχύτερο γύρο για αμερικάνικο αυτοκίνητο στην “πράσινη κόλαση”, ωστόσο τώρα η είναι η ώρα της Ford. Πηγές αναφέρουν ότι η “ειδική” Mustang Shelby GT350R που πρόσφατα αποκαλύφθηκε μαζί με το νέο Ford GT στο Detroit, είναι το ταχύτερο muscle car στο ring και εισχωρεί μάλιστα απειλητικά στα χωράφια των γνήσιων supercars, αφού ξεπερνά έστω και λίγο τον χρόνο της Ferrari 458 Italia.

Η Mustang Shelby GT350R κινείται από έναν V8 κινητήρα 5,2lt απόδοσης τουλάχιστον 500 ίππων και είναι εφοδιασμένο με όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που έχουν τα περισσότερα track-ready αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένου των ζαντών από carbon-fiber σε semi-slick ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2.
Για την ώρα το εκπληκτικό 7:32.19 δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως (και με video) από τη Ford, ωστόσο δεν παύει να είναι μια εκπληκτική επίδοση που αλλάζει τα δεδομένα στο χάρτη των αμερικάνικων muscle cars.

Διαβάστε ακόμη:
Το νέο Ford GT είναι αν μη τι άλλο προκλητικό!
VIDEO: Ο πιο γρήγορος αγωνιστικός γύρος στο Nürburgring
Το Ring Travel σε πάει στο Nürburgring και το 2015