Ο Έλληνας που βρίσκεται πίσω από τη σχεδίαση του Ford Puma

Ο σχεδιασμός ενός αυτοκινήτου εξακολουθεί να αποτελεί μέχρι και σήμερα μία σύνθετη και πολύπλοκη διαδικασία κατά την οποία κάθε κατασκευαστής καλείται να εκπληρώσει συγκεκριμένους στόχους και προσδοκίες.

Για την Ford όμως και το νέο Puma η βασική σχεδιαστική πρόκληση ήταν μία και μοναδική, καθώς τα πάντα έπρεπε να περιστραφούν γύρω από τον ίδιο τον άνθρωπο και τις καθημερινές του ανάγκες. Όπως χαρακτηριστικά μας εξηγεί ο Έλληνας σχεδιαστής, Γιώργος Σαριδάκης, ο οποίος συνέβαλε αποφασιστικά με την «πένα» του στη δημιουργία του νέου Ford Puma, πρωταρχικό μέλημα της σχεδιαστικής ομάδας της Ford Ευρώπης ήταν η δημιουργία ενός πρακτικού και ευρύχωρου αυτοκινήτου με έντονη και συναισθηματική προσωπικότητα σε επίπεδο αισθητικής.

Ο Γιώργος Σαριδάκης είναι Director, Interior and Exterior Design στη Ford Ευρώπης. Συνοψίζει σε λίγα λόγια τη συνολική σχεδιαστική φιλοσοφία του νέου Ford Puma, σχολιάζοντας:

«Η όλη ιδέα κατέληξε στην ανάγκη να δημιουργηθεί ένα πρακτικό όχημα. Αλλά ταυτόχρονα ένα αυτοκίνητο που έπρεπε να ξεχωρίζει με το εμβληματικό προσωπείο του. Αυτό που κάνει το αυτοκίνητο να ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι διαθέτει δυνατές αναλογίες. Είναι 55 χιλιοστά πιο φαρδύ από ένα Fiesta, για παράδειγμα.»

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Δείτε ακόμη: