Η Opel είναι έτοιμη για το 2019

Opel GT X Experimental

Το 2019 είναι μία ξεχωριστή χρονιά για την Opel, καθώς η Γερμανική εταιρία όχι μόνο θα γιορτάσει τα 120 χρόνια της στην παραγωγή αυτοκινήτων, αλλά θα επιταχύνει και τον εξηλεκτρισμό της προϊοντικής γκάμας της. Η παραγγελιοληψία για τα δύο ηλεκτροκίνητα μοντέλα – το ηλεκτρικό Corsa μπαταρίας και το plug-in υβριδικό Grandland X SUV – θα ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο αυτής της χρονιάς.

Ειδικά το νέο Corsa, θα δώσει επιπλέον ώθηση στην Opel το 2019. Το bestseller, η πρώτη γενιά του οποίου έκανε την πρεμιέρα της το 1982, είναι εντελώς νέο και προσφέρει για πρώτη φορά μία ηλεκτρική έκδοση. Ο CEO της Opel, Michael Lohscheller υπόσχεται και ανταγωνιστική τιμή:

Το νέο Corsa θα κάνει την ηλεκτροκίνηση προσιτή σε πολλούς πελάτες. Θα είναι ένα πραγματικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο για το ευρύ κοινό.

Το Grandland X plug-in hybrid, το οποίο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Eisenach, απευθύνεται σε πελάτες που ζητούν περισσότερους χώρους και την αίσθηση SUV. Το υβριδικό σύστημα κίνησης θα αποδίδει ισχύ αντίστοιχη των 300 hp και συνδυάζεται με τεχνολογία e-All Wheel Drive. Επίσης, το νέο μεσαίο van Vivaro θα διατίθεται σε ηλεκτρική έκδοση μπαταρίας το 2020. Η επόμενη γενιά του επιτυχημένου συμπαγούς SUV Mokka X, που θα αρχίσει να κατασκευάζεται το 2020, θα περιλαμβάνει και μία πλήρως ηλεκτρική έκδοση.

Η Opel ήταν ανέκαθεν ευρέως γνωστή ως μία μάρκα που κάνει την καινοτομία προσιτή σε όλους. Αυτό θα παραμείνει στην καρδιά της φιλοσοφίας της, εν όψει του εορτασμού της επετείου των 120 χρόνων της στην παραγωγή αυτοκινήτων, το 2019. Η επιτυχημένη ιστορία που ξεκίνησε στο Rüsselsheim με την παραγωγή 65 χειροποίητων Opel “Patentmotorwagen System Lutzmann” το 1899 – τέσσερα χρόνια μετά το θάνατο του ιδρυτή της εταιρίας, Adam Opel – απαριθμεί τώρα πάνω από 70 εκατομμύρια οχήματα. Σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας της, η Opel παρέμεινε πιστή στη φιλοδοξία της να κατασκευάζει αυτοκίνητα υψηλής ποιότητας όσο το δυνατόν πιο αποδοτικά και να τα κάνει προσιτά σε όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες.

Για τον εορτασμό της επετείου των 120 χρόνων, η Opel θα προσθέσει μία ειδική έκδοση “120 Years” στη γκάμα της. Η έκδοση προσφέρεται από τη Γερμανική εταιρία σε αρκετά μοντέλα και η προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει στις περισσότερες αγορές. Οι εκδόσεις “120 Year” θα περιλαμβάνουν μία ποικιλία καινοτόμων τεχνολογιών και στοιχεία στυλ και άνεσης στον στάνταρ εξοπλισμό, σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές.