Πρεμιέρα του Opel Rocks-e στην 86η ΔΕΘ

Opel Rocks-e

Το νέο μικρό και ηλεκτρικό Opel Rocks-e κάνει την πρεμιέρα του στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στο περίπτερο της Opel Σίνης Α.Ε.

Το Opel Rocks-e είναι απλά διαφορετικό. Ένα μικρό, διθέσιο όχημα μηδενικών ρύπων, με ιδιαίτερο στυλ και μικρό ενεργειακό αποτύπωμα. Έχει μήκος 2,41 m και πλάτος 1,39 m (χωρίς τους εξωτερικούς καθρέπτες), ενώ ζυγίζει μόλις 471 kg συμπεριλαμβανομένης της μπαταρίας. Το μοντέλο αποτελεί το πρώτο βήμα για την είσοδο στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης, αφού μπορεί να οδηγηθεί από την ηλικία των 16 ετών με δίπλωμα μοτοποδηλάτου (κατηγορία ΑΜ). Προσφέρει αυτονομία έως 75 χλμ. και φτάνει την τελική ταχύτητα των 45 km/h. Προφανώς και δεν είναι ένα κανονικό αυτοκίνητο, αφού σχεδιάστηκε για κοντινές μετακινήσεις, κυρίως σε αστικό περιβάλλον. Χάρη στον κύκλο στροφής των μόλις 7,2 μ. μπορεί να διαχειρίζεται με άνεση τις κλειστές στροφές και να χωράει σε μικρούς χώρους στάθμευσης.

Opel Rocks-e (2021)Ο ηλεκτροκινητήρας του Rocks-e αποδίδει ισχύ 6 kW/8 hp και η μπαταρία των 5,5 kWh επαναφορτίζεται πλήρως σε περίπου 4 ώρες μέσω μιας συμβατικής οικιακής πρίζας AC. Οι πόρτες και στις δύο πλευρές είναι ίδιες, με την πόρτα του συνοδηγού να ανοίγει προς τα εμπρός όπως συνήθως, ενώ η πόρτα του οδηγού ανοίγει αντίστροφα, προς τα πίσω. Στο εσωτερικό, τα δύο καθίσματα είναι έκκεντρα τοποθετημένα, ώστε ο συνοδηγός να έχει αρκετό χώρο στην περιοχή των ποδιών και ο οδηγός να μπορεί να μετακινεί το κάθισμά του εμπρός – πίσω. Παρά τις συμπαγείς διαστάσεις του, το Rocks-e προσφέρει χώρο αποσκευών 63 λίτρων στην περιοχή των ποδιών του συνοδηγού.

Το όνομα “Rocks” δεν είναι καθόλου τυχαίο για την Opel. Μέχρι πρόσφατα τα Opel ADAM Rocks και KARL Rocks πρόσθεταν τη δική τους ξεχωριστή λάμψη στη μάρκα, με ιδιαίτερο εξοπλισμό και εντυπωσιακά off-road χαρακτηριστικά. Tώρα το Rocks-e βάζει την Opel στην αγορά της προσιτής ηλεκτροκίνησης και της μικροκινητικότητας. Το μοντέλο αναμένεται να είναι διαθέσιμο στη χώρα μας στο 2ο μισό του 2023.