Πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής στους αθλητές των Special Olympics Hellas

Το «StAr, Ίδρυμα Άρη Σταθάκη για την οδική Ασφάλεια» πραγματοποιεί πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής στους αθλητές των Special Olympics Hellas.

Το «StAr, Ίδρυμα Άρη Σταθάκη για την οδική Ασφάλεια» με την ευγενική χορηγία της Toyota Ελλάς πραγματοποίησαν στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, σεμινάριο κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας για τους αθλητές που συμμετέχουν στα Special Olympics Hellas.

Οι 30 αθλητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, είχαν την ευκαιρία μέσα από μια εκπαιδευτική και ταυτόχρονα βιωματική εμπειρία να ενημερωθούν για τους κανόνες κυκλοφορίας πεζών και ποδηλατών. Το σεμινάριο σχεδιάστηκε από την Χριστίνα Σταθάκη, Πρόεδρο του Ιδρύματος, και από επιστημονικούς συνεργάτες του Ιδρύματος, υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της ευρείας συνεργασίας των Special Olympics και της Toyota και ήταν ειδικά προσαρμοσμένο, ώστε να καλύψει και να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των αθλητών.

Επιπλέον, οι αθλητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του Ολυμπιακού Μουσείου και είδαν από κοντά την έκθεση μέσα από τα φυσικά, ψηφιακά και διαδραστικά εκθέματα που εξιστορούν την πορεία του Ολυμπιακού Κινήματος, από την αρχαιότητα μέχρι τις σύγχρονες οργανώσεις.

Η πρωτοβουλία αυτή ενίσχυσε το πολύπλευρο έργο του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Special Olympics Hellas, ο οποίος, εδώ και 33 χρόνια, υλοποιεί πολυάριθμα καινοτόμα αθλητικά, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα για άτομα με νοητική αναπηρία σε όλη την Ελλάδα. Προγράμματα που αγκαλιάζουν τους αθλητές των Special Olympics και τις οικογένειές τους, συμβάλλουν στη σωματική, νοητική και κοινωνική τους ανάπτυξη και περνούν ένα ισχυρό μήνυμα σεβασμού, αποδοχής, αλληλεγγύης και ένταξης, αποδεικνύοντας ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν υπάρχει η θέληση και η δύναμη της ψυχής.

Η κα Χριστίνα Σταθάκη, πρόεδρος του ιδρύματος είπε:

Είναι πάντα χαρά μας, στο StAr Ίδρυμα Άρη Σταθάκη για την οδική Ασφάλεια, να κάνουμε μια εκδήλωση εκπαίδευσης ή ευαισθητοποίησης γύρω από την Οδική Ασφάλεια και την Κυκλοφοριακή Αγωγή. Η Οδική Ασφάλεια μας αφορά όλους και τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα είναι ένα τεράστιο πρόβλημα για τη χώρα. Ειδικά το συγκεκριμένο πρόγραμμα, για το οποίο εργάστηκαν αρκετοί επιστημονικοί συνεργάτες μας, ήταν πολύ διαφορετικό από όλα τα προηγούμενα, αφού έπρεπε να προσαρμοστεί στις ανάγκες των 30 ενηλίκων αθλητών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν νοητική υστέρηση. Φυσικά η βοήθεια των υπευθύνων των Special Olympics ήταν σημαντική και μαζί με τη Τζέην Σαμπανίκου καταφέραμε να οργανώσουμε μια διδακτική εκδήλωση, στην οποία η αθλητές ενημερώθηκαν για τους κανόνες κυκλοφορίας πεζών και ποδηλατών, με τρόπο ευχάριστο που διατηρούσε το ενδιαφέρον και την προσοχή τους.

H Toyota Ελλάς για μια ακόμα φορά, υποστήριξε δυναμικά και αυτή τη δράση του Ιδρύματος Άρη Σταθάκη. Η πρωτοποριακή παγκόσμια φιλοσοφία της μάρκας, υλοποιείται, μεταξύ άλλων και μέσα από το κοινωνικό έργο που προφέρει το Ίδρυμα, αφού η Τoyota θεωρεί πως η μετακίνηση είναι το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα για τον καθένα μας. Μέσα από αυτή τη φιλοσοφία η Τoyota σε παγκόσμιο επίπεδο υλοποιεί λύσεις, καθορίζοντας πάντα την μετακίνηση, ως τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να κυκλοφορούν ελεύθερα και με απόλυτη ασφάλεια. Παράλληλα, θεωρεί πως έχει ήδη έρθει η στιγμή να μοιραστεί το όραμα αυτό, διαθέτοντας σύγχρονα προϊόντα με καινοτόμες τεχνολογίες που χαρίζουν “ασφαλή μετακίνηση για όλους”.