Πρώτο σε πωλήσεις το Fiesta, εξαιρετική πορεία και στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία πωλήσεων της Ford, το νέο Fiesta αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη δυναμική σε Ευρώπη και Ελλάδα. Μάλιστα τη γκάμα αναμένεται να εμπλουτίσουν σύντομα οι νέες εκδόσεις Active και ST.

Ford Fiesta ST

Το νέο Ford Fiesta αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη δυναμική, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία πωλήσεων της Ford. Στις 20 ευρωπαϊκές αγορές, το μοντέλο είναι No 1 στην κατηγορία του με μερίδιο 9,9%, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία από τα τέλη Ιανουαρίου. Το Φεβρουάριο παρουσιάζει αύξηση πωλήσεων 3%, συγκριτικά με πέρσι την αντίστοιχη εποχή.

Στην Ελλάδα, το δημοφιλές μικρό σχεδόν διπλασίασε τις πωλήσεις του τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο σε σύγκριση με τους αντίστοιχους μήνες της προηγούμενης χρονιάς, σημειώνοντάς εντυπωσιακή αύξηση κατά 96,5%, αγγίζοντας τις 446 μονάδες.

Δείτε τη video-δοκιμή της έκδοσης 1.0 EcoBoost 125ps

Έρχονται και νέες εκδόσεις του Fiesta

Η Ford ξεκινά σύντομα τη διάθεση των νέων εκδόσεων Active και ST. Η έκδοση Active είναι η πρώτη από μια νέα σειρά εκδόσεων με crossover χαρακτηριστικά που θα δούμε και σε άλλα μοντέλα της μάρκας. Διαθέτει ιδιαίτερη εξωτερική εμφάνιση και μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, στοιχείο που του επιτρέπει την κίνηση εκτός δρόμου με περισσότερη ευκολία και άνεση. Αναμένεται στην Ελλάδα τον προσεχή Μάιο.

Από την άλλη, το Fiesta ST είναι το πρώτο μοντέλο της Ford Perfomance με τον καινούριο τρικύλινδρο κινητήρα EcoBoost απόδοσης 200 ίππων. Το ST έχει ακόμη επιλέξιμα προφίλ οδήγησης, ενώ προαιρετικά θα εφοδιάζεται με μηχανικό μπλόκε διαφορικό και launch control. Αναμένεται στην Ελλάδα τον Ιούλιο.

Ford Fiesta Active
Το Ford Fiesta Active θα είναι διαθέσιμο στην αγορά από το Μάιο.