Βραβείο Red Dot στο Skoda Enyaq iV

Το Skoda Enyaq iV κέρδισε βραβείο Red Dot Award για τη δυναμική του σχεδίαση, εντυπωσιάζοντας την κριτική επιτροπή. Αυτό είναι το 16ο Red Dot Award που κερδίζει η μάρκα.

Το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Skoda ενθουσίασε με την εκφραστική, δυναμική του σχεδίαση και συνεχίζει την επιτυχημένη παρουσία της μάρκας στα Red Dot Awards με ένα ακόμη βραβείο. Συνολικά η Skoda έχει κατακτήσει 16 αντίστοιχα βραβεία, ενώ μόλις πέρσι είχε βραβευτεί και πάλι, για τη συνολική επικοινωνία των προϊόντων της.

Σχεδιαστικά, η τολμηρή φιλοσοφία του Enyaq iV εκφράζεται με ισορροπημένες αναλογίες και γλυπτές γραμμές, με αποκορύφωμα τη χαρακτηριστική του μάσκα. Η Skoda προσφέρει επίσης το προαιρετικό Crystal Face, που αποτελείται από 131 στοιχεία LED που φωτίζουν τη μάσκα του ψυγείου, δημιουργώντας μία ξεχωριστή μπροστινή όψη. Το Enyaq iV θέτει επίσης νέα πρότυπα με το εξαιρετικά ευρύχωρο εσωτερικό του. Οι χώροι είναι αντίστοιχοι του Kodiaq, παρά το ότι οι εξωτερικές διαστάσεις είναι μικρότερες της Octavia. Στο εσωτερικό υπάρχει υλοποίηση του νέου concept της μάρκας, των Design Selections. Αυτό περιλαμβάνει σχεδιαστικές επιλογές που αντικατοπτρίζουν όμορφα επιπλωμένα περιβάλλοντα διαβίωσης, αντικαθιστώντας τις παραδοσιακές γραμμές εξοπλισμού. Η “Loft”, για παράδειγμα, εμπνέεται από μοντέρνα οικογενειακά διαμερίσματα, η “Lodge” χαρακτηρίζεται από τα ιδιαίτερα βιώσιμα υλικά της ενώ η “Lounge” έχει πιο προχωρημένο χαρακτήρα με έντονα στοιχεία αποκλειστικότητας.

Η κριτική επιτροπή των Red Dot Awards αποτελείται από 50 ειδικούς στο design, τόσο από τον ακαδημαϊκό χώρο όσο και την ελεύθερη αγορά. Ο θεσμός είναι ένας από τους πιο γνωστούς διαγωνισμούς σχεδιασμού στον κόσμο και τα βραβεία του αποτελούν εγγύηση προϊόντων υψηλής ποιότητας Στην εφετινή, 66η χρονιά των Red Dot Awards, εξετάστηκαν και αξιολογήθηκαν σχεδόν 7.800 προϊόντα που υποβλήθηκαν από περίπου 60 χώρες. Πολύ ψηλά στη λίστα κριτηρίων της επιτροπής βρίσκονται η καινοτομία, η ποιότητα, η λειτουργικότητα, η ανθεκτικότητα και η αειφορία.