Το Renault Captur σε νέες εκδόσεις 1.3 με 130 και 150ps

Το Renault Captur εφοδιάζεται με το νέο turbo βενζινοκινητήρα Energy 1.3 TCe με 130 και 150 ίππους και εντυπωσιάζει με την τιμή του, αφού διατίθεται από 15.980 ευρώ.

Το Renault Captur δε χρειάζεται συστάσεις. Μπορείτε να δείτε τη video-δοκιμή μας εδώ. Η ελκυστική του εμφάνιση, με σύγχρονα στοιχεία σχεδιασμού, όπως τα χαρακτηριστικά C-Shaped φωτιστικά σώματα LED εμπρός, είναι από τα δυνατά του χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα οι compact διαστάσεις του το καθιστούν ιδανικό για την κίνηση σε αστικό περιβάλλον, ενώ οι χώροι του είναι από τους κορυφαίους της κατηγορίας. Το Captur έχει συρόμενο πίσω κάθισμα και χώρο φόρτωσης που φτάνει στα 455 λίτρα, ενώ διακρίνεται και τις έξυπνες λύσεις του, όπως το ευρύχωρο συρτάρι Easy Box και τις αφαιρούμενες με φερμουάρ επενδύσεις των καθισμάτων.

Τώρα, το Renault Captur αποκτά στη γκάμα του τον σύγχρονο turbo κινητήρα βενζίνης στην αγορά Energy 1.3 TCe. Πρόκειται για το αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ του Groupe Renault με της Daimler. Είναι ένας κινητήρας με υψηλή ροπή από τις χαμηλές στροφές, αλλά και χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών CO2. Διατίθεται σε δύο εκδόσεις ισχύος με 130 και 150 ίππους, ενώ η ροπή κυμαίνεται από 220 έως 250 Nm ανάλογα την έκδοση. Στην πράξη, το Renault Captur 1.3 TCe κάνει το 0-100 km/h σε 9,5 δλ. (έκδοση 1.3 TCe 150 EDC), ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει στα 210 χλμ./ώρα. Από την άλλη, η μέση κατανάλωση είναι στα 5,9 λίτρα/100 χλμ. Στην έκδοση των 150 ίππων, ο νέος κινητήρας συνδυάζεται και με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων (EDC).

Ενδεικτικά, ο Energy 1.3 TCe αξιοποιεί την τεχνολογία Bore Spray Coating, όπου οι κύλινδροι επικαλύπτονται με ειδικό υλικό για τον περιορισμό των τριβών και την καλύτερη μεταφορά της θερμότητας, με αποτέλεσμα τη βελτιστοποίηση της απόδοσης. Επίσης, ο νέος κινητήρας κάνει χρήση του διπλού συστήματος μεταβλητού χρονισμού (Dual Variable Timing Camshaft). Η εν λόγω τεχνολογία μεταβάλλει διαρκώς την χρονική στιγμή ανοίγματος των βαλβίδων εισαγωγής και εξαγωγής ανάλογα με τις στροφές και το φορτίο του κινητήρα. Το αποτέλεσμα είναι αυξημένη ροπή στις χαμηλές στροφές και πιο επίπεδη καμπύλη ροπής έως τις υψηλές με σημαντικά οφέλη για τον οδηγό σε οδηγική απόλαυση και άνεση, ενώ εγγυάται και άριστη ανταπόκριση στις μεσαίες. Παράλληλα, ο κινητήρας Energy 1.3 TCe εξοπλίζεται με φίλτρο κατακράτησης μικροσωματιδίων (Gasoline Particulate Filter), ένα τεχνικό γνώρισμα κυρίως των κινητήρων πετρελαίου.

Το Renault Captur 1.3 TCe διατίθεται από 15.980 ευρώ, ενώ συνοδεύεται, όπως και οι υπόλοιπες εκδόσεις του μοντέλου, από 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και 3 χρόνια οδική βοήθεια. Εκτός των επιλογών με 130 και 150 ίππους, η γκάμα κινητήρων του δημοφιλούς crossover πλαισιώνεται από τον turbo κινητήρα βενζίνης 0,9 TCe 90hp και τον κινητήρα diesel 1.5 dCi 90hp, όλοι τους σύγχρονων προδιαγραφών ρύπων WLTP.