Η Renault στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών 2022

Η Renault είναι επίσημος χορηγός του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών, που θα διεξαχθεί το διήμερο 12-13 Νοεμβρίου 2022.

H Renault, με ιστορία 125 χρόνων, αποτελεί μια από τις πρωτοπόρες αυτοκινητοβιομηχανίες, με διεθνή παρουσία και μία πορεία που έχει χαρακτηριστεί από την καινοτομία, αλλά και την ενεργό συμμετοχή στα κοινά. Μάλιστα η μάρκα στηρίζει παραδοσιακά τις δράσεις και τις κοινωνικές πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τον άνθρωπο και τις μετακινήσεις χωρίς αποτύπωμα άνθρακα. Σε αυτό το πλαίσιο δράσεων και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, η Renault, μέσω του αποκλειστικού εισαγωγέα στην Ελλάδα, της Teoren Motors Α.Ε., ανακοινώνει ότι αναλαμβάνει και εφέτος επίσημος Χορηγός του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

Ο πρώτος Μαραθώνιος δρόμος έγινε στις 10 Μαρτίου 1896, κατά τη διάρκεια των Α’ Πανελληνίων Αγώνων Στίβου και ήταν αγώνας πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Ο Μαραθώνιος της Αθήνας ξεκίνησε με την σημερινή του μορφή το 1983 με την ονομασία «Διεθνής Αγωνιστικός Μαραθώνιος Ειρήνης Αθηνών Γρ. Λαμπράκης». Συνέχισε με την ίδια ονομασία μέχρι το 2001, όποτε μετονομάστηκε σε «Κλασσικός Μαραθώνιος Αθηνών Γρ. Λαμπράκης», ενώ το 2014 πήρε την σημερινή του ονομασία «Μαραθώνιος Αθήνας. Ο Αυθεντικός» αφιερωμένος στον ειρηνιστή Γρ. Λαμπράκη.

Φέτος θα αγωνιστούν περισσότεροι από 42.000 δρομείς, οι οποίοι θα συμμετέχουν στη μεγάλη διαδρομή του κλασσικού Μαραθωνίου (42.195 χλμ.), με εκκίνηση από τον Τύμβο, αλλά και στους αγώνες των 10 και 5 χιλιομέτρων που θα γίνουν το βράδυ του Σαββάτου 12 και το πρωί της Κυριακής 13 Νοεμβρίου 2022. Μάλιστα φέτος, μετά από δύο χρόνια απουσίας, επιστρέφει και ο παιδικός αγώνας των 1.200 μ. στον οποίο συμμετέχουν παιδιά που έχουν γεννηθεί το 2011, 2012 και 2013. Παράλληλα διεξάγεται για πρώτη φορά ο Νυχτερινός Αγώνας Πανεπιστημίων ΟΠΑΠ των 10 χιλιομέτρων, στον οποίο έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι φοιτητές Πανεπιστημίων από όλον τον κόσμο, στους οποίους και παρέχονται ειδικά προνόμια.

Η Renault, στα πλαίσια της επίσημης χορηγίας του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών, διαθέτει έναν πολυπληθή στόλο οχημάτων, που εκπροσωπούν όλη τη σύγχρονη γκάμα της. Από το best seller Clio και το Captur, μέχρι το υπέρ-σύγχρονο Arkana, αλλά και το ελαφρύ επαγγελματικό Express Van. Όλα τους πλαισιώνουν τη διοργάνωση, μεταφέροντας στελέχη και αθλητές. Μάλιστα το Renault Arkana είναι το μοντέλο που θα ηγείται του Μαραθωνίου δρόμου, «οδηγώντας» τους χιλιάδες δρομείς, από τον Τύμβο του Μαραθώνα, μέχρι τον τερματισμό του νικητή στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Την παράδοση του στόλου των αυτοκινήτων Renault έκανε η Αντιπρόεδρος και Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος της Teoren Motors Α.Ε. κα Ντένη Θεοχαράκη και ο κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος Θεοχαράκης, στον Αντιπρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κ. Κώστα Κεντέρη.