Η “βασίλισσα” του Nurburgring Sabine Schmitz, οδηγός αγώνων και πρώην παρουσιάστρια “έφυγε” νωρίς. Πολύ νωρίς!

Ο λόγος για την ταχύτερη γυναίκα στο Nurburgring, την διασημότερη ξανθιά στους αγώνες αυτοκινήτου και δίχως αμφιβολία μια πολύ ευχάριστη γυναίκα. Στα 51 της χρόνια η Sabine, γνωστή και ως “βασίλισσα του Nurburgring” έχασε τη μάχη με τον καρκίνο. Η είδηση σοκάρει ολόκληρο τον αυτοκινητιστικό κόσμο. Παγκοσμίως! Η Sabine Schmitz ήταν διάσημη όχι μόνο για τις οδηγικές της ικανότητες αλλά και ως μια δυναμική γυναίκα που εργάστηκε και στήριξε με τον τρόπο της τη θρυλική πίστα του Nurburgring. Άλλωστε η ίδια με την ομάδα της “έσωσε” την πίστα από βέβαιο κλείσιμο πίσω στο 2007 με το κίνημα “SAVE THE RING”.

Γεννημένη στο Adenau και μεγαλωμένη στο Nurburg, χωριά που βρίσκονται εντός της χάραξης της πίστας, η Sabine πρακτικά μεγάλωσε μέσα στο Nordschleife, με άρωμα βενζίνης και αγωνιστικών εξατμίσεων. Το 1996 έγινε η πρώτη γυναίκα που κέρδισε στις 24 Ώρες του Nurburgring, κάτι που έκανε και το 1997. Και βεβαίως παραμένει η μοναδική γυναίκα που το πέτυχε αυτό! Το 1998 στέφθηκε πρωταθλήτρια στους αγώνες αντοχής VLN που διοργανώνονται στη Γερμανία. Όλα αυτά τρέχοντας στο τιμόνι μιας BMW M3.

Η Sabine στην τηλεόραση

Η Sabine έγινε όμως γνωστή και ως παρουσιάστρια σε εκπομπές αυτοκινήτου, τόσο σε γερμανικά κανάλια όσο και ως μέλος της ομάδας στη δημοφιλή εκπομπή Top Gear του BBC. Η αρχή είχε γίνει το 2004 όταν συμμετείχε ως καλεσμένη, όπου ο Jeremy Clarkson οδήγησε μια Jaguar S-Type στην πίστα του Nurburgring. Η Sabine έγινε τότε παγκοσμίως γνωστή, όταν οδηγώντας ένα Ford Transit Van πέτυχε χρόνο γύρου στην πίστα καλύτερο από αυτόν του Clarkson με τη Jaguar! Βεβαίως η εμφάνιση της στο Βρετανικό car show επαναλήφθηκε και τα επόμενα χρόνια, πάντα ως guest, ενώ το 2016 αποτέλεσε και μέρος της ομάδας των παρουσιαστών του -μετά Clarkson εποχής- Top Gear.

Η ζωή στο Ring

Πάντως όσοι είχαν τη δυνατότητα όλα αυτά τα χρόνια να επισκεφτούν την πίστα του Nurburgring, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη Sabine Schmitz και βεβαίως να ζήσουν μια οδηγική εμπειρία μαζί της! Η Sabine διατηρούσε επιχείρηση στην περιοχή (την Sabine Schmitz Motorsport), παρέχοντας εξειδικευμένα προγράμματα αγωνιστικής οδήγησης στο Nurburgring Nordschleife, αλλά και προσφέροντας γρήγορες βόλτες με το περιβόητο “Ring Taxi”. Ταυτόχρονα διατηρούσε και τη δική της αγωνιστική ομάδα που συμμετείχε τόσο στο VLN όσο και στον 24ωρο αγώνα.

Τον Ιούλιο του 2020, η Schmitz ανακοίνωσε πως διαγνώστηκε με καρκίνο το 2017 και μάλιστα με μια αρκετά επίμονη μορφή του. Στις 16 Μαρτίου 2021 έχασε τη μάχη με την ασθένεια, στα μόλις 51 της χρόνια.

Φωτογραφίες