Αυτό είναι το νέο SEAT Toledo

2 Ιουλίου 2012     

Η δυναμική πορεία της SEAT συνεχίζεται με τον καλύτερο τρόπο, καθώς πριν μερικές ημέρες αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουριο Toledo. Το νέο οικογενειακό σεντάν της ισπανικής φίρμας είναι μοντέρνο όσο ποτέ και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα στα τέλη Φεβρουαρίου 2013.

Πέρασαν 8 χρόνια από το προηγούμενο Toledo και η SEAT επιστρέφει δυναμικά με ένα νέο αυτοκίνητο που βάζει ξανά τη μάρκα στο παιχνίδι των οικογενειακών σεντάν. Μπορεί το προηγούμενης γενιάς Toledo να χαρακτηρίσθηκε από το ιδιαίτερο σχήμα του, ωστόσο το ολοκαίνουριο μοντέλο θέτει νέα δεδομένα.

Με μήκος 4.48 μέτρα, είναι τέσσερα εκατοστά μακρύτερο από τον προκάτοχο του, ενώ έχει και μεγαλύτερο μεταξόνιο στα 2,602 χιλιοστά (80mm μακρύτερο) για ακόμη καλύτερους χώρους επιβατών. Σχεδιαστικά, το νέο μοντέλο αποτελεί μια συνεχή ανάπτυξη της γραμμής που πρωτοείδαμε στα πρωτότυπα SEAT IBE, IBX και IBL, ενώ είναι η τελική έκδοση παραγωγής του Toledo Concept που είδαμε στη Γενεύη πριν μερικούς μήνες. Ο σχεδιασμός του αποδεικνύει ότι ένα πεντάθυρο, με συμπαγείς διαστάσεις σεντάν μπορεί συνδυάζει εξαιρετικά τα σπορ χαρακτηριστικά με την αισθητική και την κομψότητα. Ανάμεσα στα σημαντικότερα σχεδιαστικά του στοιχεία ξεχωρίζουν οι “καθαρές” επιφάνειες με δυναμικές γραμμές και γωνίες, τα πλατιά με γωνίες φωτιστικά σώματα, η τραπεζοειδής μάσκα, ο μεγάλος αεραγωγός στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα και τα φαρδιά πίσω φώτα.

Ως ένα εντελώς νέο μοντέλο, το Toledo κάνει χρήση κινητήρων του Volkswagen Group τελευταίας τεχνολογίας. Έτσι στη γκάμα του βρίσκουμε τους 1.2 TSI και 1.4 TSI με ισχύ από 75 έως 122 ίππους και τον 1.6 TDI με 105 ίππους. Διαθέσιμο θα είναι και το 7-τάχυτο διπλού συμπλέκτη DSG κιβώτιο. Μέσα στο 2013 η γκάμα κινητήρων θα επεκταθεί και με μια νέα έκδοση diesel 90 ίππων. Το νέο Toledo θα λανσαριστεί αρχικά στην Ισπανία και την Πορτογαλία στα μέσα Νοεμβρίου του 2012 και στην συνέχεια στην υπόλοιπη Ευρώπη κατά την διάρκεια του 2013.

Διαβάστε ακόμη:
Το νέο Skoda Rapid
Ηρθε το Volkswagen CC
Το νέο Audi A3