Το Skoda Club Πελοποννήσου γνωρίζει τη νέα Fabia

Skoda Fabia

Μετά τη χαλάρωση των μέτρων για την πανδημία το Skoda Club Πελοποννήσου επιστρέφει με ένα νέο event.

Tην Κυριακή 29 Μάιου στο Café White Own στους Θρακομακεδόνες τα μέλη του Skoda Club Πελοποννήσου αλλά και οι φίλοι της μάρκας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να οδηγήσουν την ολοκαίνουρια Fabia. Το συγκεκριμένο μοντέλο θα το παραχωρήσει η Skoda Μακρής.

Η 4η γενιά Skoda Fabia

Θυμίζουμε ότι η νέα γενιά Fabia είναι αυτό που λέμε «ριζικά αλλαγμένη». Πέρα από την ονομασία, τίποτα δε συνδέει παλιό και νέο μοντέλο. Βασισμένη στην αρθρωτή πλατφόρμα MQB-A0 και μεγάλωσε σε μήκος αλλά και σε χώρους. Συγκεκριμένα, το μοντέλο έχει ξεπεράσει το όριο των 4 μέτρων, στα 4,108 μ., ενώ ο χώρος αποσκευών είναι πλέον στα 380 λίτρα (όσο δηλαδή και στο μεγαλύτερο VW Golf).

Skoda FabiaΣτο σχεδιαστικό κομμάτι, η νέα Fabia υιοθετεί μια ενδιαφέρουσα εικόνα, ανάλογη με άλλα πρόσφατα μοντέλα της μάρκας, όπως πχ η μεγαλύτερη Octavia ή το Scala. Οι προβολείς και τα πίσω φώτα είναι τεχνολογίας LED, ενώ εντελώς νέα είναι η μάσκα με ενεργές περσίδες. Τεράστιες είναι οι διαφοροποιήσεις και στην καμπίνα, όπου ξεχωρίζει η οθόνη διαστάσεων 6,5 έως 9,2 ίντσες, πάνω από την κεντρική κονσόλα. Διαθέσιμος -ως έξτρα- είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων Virtual Cockpit αλλά και σύστημα Climatronic διπλής ζώνης, με αεραγωγούς και στο πίσω μέρος. Στη Fabia υπάρχουν έως και 5 υποδοχές USB-C για φόρτιση περαιτέρω φορητών συσκευών. Μάλιστα μία από τις θύρες Type-C βρίσκεται στην πίσω πλευρά του κεντρικού καθρέφτη για να φορτίσει μια κάμερα!

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει πέντε σύνολα βενζίνης από 65 έως 150 ίππους. Τα μοντέλα έως 95ps είναι εξοπλισμένα με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων, ενώ υπάρχει η επιλογή ενός χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων και ενός αυτόματου DSG 7 σχέσεων για τον 1.0 TSI 110ps.