5 αστέρια στη νέα Skoda Fabia

Η νέα Skoda Fabia αναδεικνύεται ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στην κατηγορία της, κατακτώντας 5 αστέρια και 78% της μέγιστης βαθμολογίας στις δοκιμές ασφάλειας του Euro NCAP.

Κορυφαίες επιδόσεις για τη νέα γενιά Skoda Fabia στις δοκιμές ασφάλειας του Euro NCAP. Το νέο compact μοντέλο των Τσέχων, στην τέταρτη γενιά του είναι πιο τεχνολογικά προηγμένο από ποτέ. Το supermini της Skoda συγκέντρωσε 78% των βαθμών στα νέα και πιο αυστηρά πρότυπα δοκιμών του ευρωπαϊκού οργανισμού.

Πιο αναλυτικά, η νέα Fabia πέτυχε βαθμολογία 85% και 81% στην προστασία και ασφάλεια των ενηλίκων και των παιδιών επιβατών αντίστοιχα. Οι επιδόσεις για την προστασία πεζών και τα συστήματα υποβοήθησης, ήταν 70% και 71%, αντίστοιχα. Το συνολικό αποτέλεσμα της νέας Fabia συνεχίζει την παράδοση που έχει δημιουργήσει η Skoda την τελευταία 15ετία, με κορυφαίες αξιολογήσεις των μοντέλων της, ακόμη και με τα πιο αυστηρά κριτήρια, που εισήχθησαν το 2020. Κάθε νέο Skoda από το 2008 και μετά, έχει λάβει την κορυφαία βαθμολογία των πέντε αστέρων στις δοκιμές του Euro NCAP.

Η νέα γενιά Fabia εξοπλίζεται με έως και 9 αερόσακους, ανάμεσά τους και αερόσακος γονάτου οδηγού, ενώ οι πίσω πλευρικοί αερόσακοι είναι διαθέσιμοι για πρώτη φορά στο μοντέλο. Με σχεδόν το 80% των εξαρτημάτων από χάλυβα υψηλής αντοχής, η πλατφόρμα MQB-A0 όχι μόνο παρέχει μία βάση υψηλής αντοχής στη στρέψη, αλλά υποστηρίζει επίσης την υλοποίηση για πρώτη φορά στο μοντέλο, επτά προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης. Αυτά περιλαμβάνουν το Travel Assist, το οποίο ενσωματώνει Adaptive Cruise Control (ACC), Integrated Lane Keeping Assist και Traffic Sign Recognition και παρέχει αυτόματη υποστήριξη διαμήκους και πλευρικής καθοδήγησης. Σε αυτά να προστεθούν το Lane Change Assist (Side Assist) και το Front Assist με προληπτική προστασία πεζών και ποδηλατών.

Δείτε ακόμη:

Νέα Skoda Fabia, στην Ελλάδα στο τέλος του 2021