Η γκάμα της Skoda Octavia εμπλουτίζεται και με την έκδοση SCOUT η οποία φτάνει στην ελληνική αγορά αποκλειστικά ως τετρακίνητη και αυτόματη.

Ίσως η πιο ενδιαφέρουσα και περιπετειώδης έκδοση της νέας Octavia είναι η Octavia SCOUT. Διαθέσιμη αποκλειστικά σε Sportswagon αμάξωμα η έκδοση συνδυάζεται με στάνταρ τετρακίνηση 6ης γενιάς και το εξωτερικό πακέτο εξοπλισμού “Rough-Road”. Μόνο μία θα είναι η διαθέσιμη επιλογή σε κινητήρα, με τον 2.0 TDI να αποδίδει 200 ίππους και να συνεργάζεται με αυτόματο 7άρι κιβώτιο ταχυτήτων DSG.

Το εξωτερικό πακέτο Rough-Road περιλαμβάνει ειδικής σχεδίασης εμπρός και πίσω προφυλακτήρες με προστασία τύπου αλουμινίου, μαύρα προστατευτικά στα φτερά, στα μαρσπιέ και στο κάτω μέρος των θυρών. Οι ράγες οροφής και τα πλαίσια των παράθυρων έχουν ασημένιο φινίρισμα, όπως και τα περιβλήματα των ηλεκτρικά ρυθμιζόμενων, αναδιπλούμενων και θερμαινόμενων εξωτερικών καθρεφτών. Η Octavia SCOUT έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 15 χλστ. σε σχέση με μια απλή έκδοση (συνολικά 163 χλστ,), βοηθώντας έτσι την κίνηση εκτός δρόμου.

SKODA OCTAVIA SCOUTΜάλιστα το μοντέλο διαθέτει και off-road λειτουργία η οποία ενεργοποιείται από το Driving Mode Select στην κεντρική οθόνη. Η λειτουργία αυτή προσαρμόζει τις ρυθμίσεις της ανάρτησης, την απόκριση στο πεντάλ του γκαζιού και τη χαρτογράφηση του κιβωτίου DSG, προκειμένου το σύνολο να ανταποκριθεί καλύτερα στις συνθήκες κίνησης σε χωματόδρομους και τραχιές επιφάνειες. Προαιρετικά διατίθεται και ενεργό Dynamic Chassis Control (DCC) ενώ και χωρίς αυτό, ο οδηγός μπορεί να βελτιώνει την πρόσφυση ρυθμίζοντας το σύστημα XDS+, μία επέκταση του ηλεκτρονικού μπλοκέ διαφορικού, σε Normal ή Sport.

SKODA OCTAVIA SCOUTΕξοπλισμός

Ο εξοπλισμός της Skoda Octavia SCOUT περιλαμβάνει μια σειρά από τεχνολογίες, όπως Collision Avoidance Assist, Turn Assist, Side Assist και Front Assist με προληπτική προστασία πεζών και ποδηλατών. Επιπλέον, το μοντέλο διατίθεται με προβολείς full LED Matrix και πίσω φώτα full LED με δυναμικά φλας και λειτουργία Coming/Leaving Home. Αξιοσημείωτη είναι η παρουσία ενός νέου κεντρικού αερόσακου ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα, που παρέχει επιπλέον ασφάλεια οδηγού και συνοδηγού, σε περιπτώσεις πλευρικών συγκρούσεων. Το σύνολο των διαθέσιμων αερόσακων στη νέα Skoda Octavia SCOUT φτάνει τους 10.

Στο εσωτερικό υπάρχουν αποκλειστικές λεπτομέρειες όπως διακοσμητικές λωρίδες σε στυλ ξύλου, επενδύσεις καθισμάτων ThermoFlux και λογότυπα SCOUT στα εμπρός καθίσματα. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 10,25 ιντσών είναι στάνταρ και το σύστημα infotainment έχει κεντρική οθόνη αφής 10 ιντσών.

Η Octavia SCOUT είναι διαθέσιμη για παραγγελία στην Ελλάδα, σε τιμές από 39.900 ευρώ.

Δείτε τη video-δοκιμή της Skoda Octavia