Αυτό είναι το νέο Skoda Rapid

19 Ιουνίου 2012     

Στροφή προς την κομψότητα δείχνει να κάνει η Skoda, όπως βλέπουμε από τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του Rapid. Πρόκειται για ένα νέο σεντάν που θα τοποθετηθεί ανάμεσα στις Fabia και Octavia 5, καλύπτοντας έτσι ένα σημαντικό κενό που υπήρχε ανάμεσα στα δύο μοντέλα.

Μόλις μήνες μετά την παρουσίαση του Citigo (που αναμένεται σύντομα και στην ελληνική αγορά), η επιθετική προϊοντική πολιτική της τσέχικης φίρμας συνεχίζεται με τον καλύτερο τρόπο. Το Rapid επωμίζεται τον κεντρικό ρόλο στο διπλασιασμό των πωλήσεων της Skoda και θα λανσαριστεί σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές το φθινόπωρο του 2012, μετά την επίσημη πρεμιέρα του στην έκθεση του Παρισίου το Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με την εταιρία, το Rapid έχει πολύ άνετους εσωτερικούς χώρους, παρά τις σχετικά συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις (μήκος 4,48μ και πλάτος 1,7μ), με πέντε άτομα να φιλοξενούνται χωρίς συμβιβασμούς και με χώρο αποσκευών που ξεπερνά τα 500 λίτρα. Η γκάμα του θα απαρτίζεται από 2 κινητήρες πετρελαίου και 5 βενζίνης, σε συνδυασμό με μηχανικά και αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων DSG 7 σχέσεων. Ανάμεσα τους και οι κινητήρες 1.2 TSi και 1.4 TSi με 105 και 122 ίππους αντίστοιχα, καθώς και ο 1.6 TDi σε εκδόσεις των 90 και 105 ίππων.

Διαβάστε ακόμη:
Οδηγούμε το Skoda Octavia 5 RS
Οδηγούμε το Skoda Fabia RS
Οδηγούμε το Skoda Fabia 1.2 TSI